Drie op de tien Britten geeft voorkeur aan biologisch voedsel

In een onderzoek van YouGov werd gekeken naar de koopgewoontes van Britse biologische consumenten in vergelijking met de rest van het Britse publiek. Drie op de tien Britten geven er de voorkeur aan biologisch en 'natuurlijk' voedsel te kopen voor hun gezin en vinden van zichzelf dat ze een gezonde voedingsstijl hebben.

Dit komt ook overeen met veganisme en vegetarische gewoontes: slechts 53% van de Britten die biologisch eten, eten ook vlees en kip. 4% van het totale publiek is vegetarisch, maar meer dan twee keer zoveel fans van biologische voeding hebben aangegeven dat ze zijn gestopt met het eten van vis. Voor veganistische mensen is er een soortgelijke trend, maar dan in lagere percentages (2% van het publiek, 4% van de mensen die biologisch eten).

Britten die de voorkeur geven aan biologische voeding hebben ook 6% meer kans om ‘flexitariër’ te zijn (15% van het algemene publiek, 21% van de mensen die biologisch eten). Maar heeft biologisch voedsel enige connectie met andere consumentengewoontes?

Onder de mensen met een voorkeur voor biologisch en natuurlijk zijn vier op de tien mensen degene in het huishouden die de boodschappen doet. Deze consumenten vinden dat ze gezonde eetgewoontes hebben (73% versus 57% in het algemene publiek) en letten op de herkomst van hun producten (72% versus 50% van het algemene publiek). Uit het onderzoek bleek ook dat ze de voorkeur geven aan lokaal geteelde producten (72% versus 58%). Ook kopen ze sneller Fairtrade producten (63% versus 38%) en heeft de meerderheid een sterke aversie tegen genetisch bewerkte producten (56% koopt deze niet).

Uit het rapport blijkt ook dat ethiek en waardes belangrijk zijn in aankoopbeslissingen. 44% van de consumenten die de voorkeur geven aan biologische producten kopen alleen producten van bedrijven die dezelfde waarden hebben. Voor de rest van het Britse publiek is dit maar 24%. Ondanks de toenemende populariteit van groenten toont het rapport aan dat het grootste deel van het Britse publiek vlees blijft eten (70%).

Bron: New Food Magazine


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven