Bio-teeltbedrijf De Lochting is één van de ambassadeurs

Roeselare wil 100% klimaatneutrale stad worden

Roeselare wil tegen 2050 een 100% klimaatneutrale stad zijn. Daarom stapt Roeselare in Proximity en is op zoek naar duurzame ideeën en projecten die de stad meer duurzaam, ecologisch en solidair maken. Het stapt daarvoor als eerste stad in Vlaanderen in het project Proximity van de Stichting Be Planet.

Bedoeling is dat inwoners, verenigingen en bedrijven ideeën lanceren die de stad dus duurzamer maken. Tien ambassadeurs, onder meer de De Lochting, promoten het initiatief en ondersteunen de deelnemers. Het maatwerkbedrijf kweekt biologische groenten en bevoorraadt lokale bedrijven. Het past dus perfect binnen de filosofie van Proximity van duurzaamheid, ecologie en solidariteit.

Klik hier om de reportage bij De Lochting te bekijken.

Roeselare wil tegen 2050 een 100 procent klimaatneutrale stad zijn. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 30 oktober. Daarna zal de stad er een aantal projecten uitkiezen die steun krijgen, ook financieel, tot 10.000 euro. Tegen december zal een jury alle voorstellen beoordelen en in de loop van volgend jaar worden die dan gerealiseerd.

Bron: Focus WTV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven