Samenwerking ter bevordering van de biodynamische landbouw

EDEKA-groep breidt het Demeter-aanbod in heel Duitsland uit

Biologische producten hebben allang de schappen van de supermarkten veroverd en vinden steeds vaker hun weg naar de winkelwagentjes van de foodretailers: in 2019 groeide de Duitse afzet van biologische voeding met meer dan elf procent tot een totaal van zeven miljard euro. In het verlengde hiervan breidt de EDEKA-groep, het grootste netwerk van supermarkten in de Duitse Bondsrepubliek, nu haar assortiment producten uit die volgens de Demeter-richtlijnen worden geproduceerd, waaronder een nieuw assortiment babyvoeding met meer dan 30 artikelen.

Demeter producten staan niet voor niets voor de hoogste biologische kwaliteit: Biodynamische landbouw is gebaseerd op een circulaire economie waarin mens, dier, plant en bodem samenwerken. Deze filosofie gaat veel verder dan de minimumstandaard voor biologisch geproduceerd voedsel.

"Wij bevorderen al jaren de biodynamische landbouw en geven daarmee een extra impuls aan de duurzame consumptie in Duitsland", zegt Markus Mosa, voorzitter van de Raad van Bestuur van EDEKA. Demeter bestuurslid Johannes Kamps-Bender voegde hieraan toe: "De regionaal georiënteerde en coöperatieve structuur van EDEKA past bij Demeter. We zijn blij dat door de samenwerking nog meer mensen toegang krijgen tot een breder scala aan Demeter-voedsel ter plaatse, met name in de meer afgelegen plattelandsgebieden."

Alle zeven regionale EDEKA-groothandels zijn sinds 2018 lid van de vereniging Demeter. Talrijke artikelen van de regionale merken van EDEKA worden momenteel geproduceerd volgens de strenge normen van Demeter. Voor de ongeveer 3.700 zelfstandige EDEKA-handelaren is het merk "Demeter" een aantrekkelijk onderdeel van het productassortiment om hun biologische profiel aan te scherpen en zich zo te onderscheiden van hun lokale concurrenten.

Het assortiment omvat zowel merkartikelen als een brede selectie van regionale huismerken. Sinds begin september is babyvoeding beschikbaar voor de detailhandel onder het nationale private label "EDEKA Bio" volgens de Demeter standaard, geëtiketteerd als "Biodynamic - gecertificeerd door Demeter". Het nieuwe assortiment met meer dan 30 artikelen omvat babypap en muesli in potjes, maar ook mini-spelt beschuitjes en vruchtenpuree.

Producten van de telersvereniging spelen ook een belangrijke rol in de huidige EDEKA-campagne "Wir & Jetzt für unsere Region" (Wij & Nu voor onze regio). Vanaf deze week maakt de consument kennis met zowel het groeiende assortiment als de Demeter-filosofie. Daarnaast promoot EDEKA geselecteerde artikelen uit het Demeter-assortiment in folders en gedrukte advertenties, op de eigen sociale-mediakanalen of op de website edeka.de.

De meest duurzame vorm van landbouw
Demeter is de oudste vereniging voor biologische landbouw in Duitsland. Met zijn 1.700 biologisch-dynamische telers staat het voor bijzonder strenge kwaliteitsnormen die ver boven de eisen van de biologische verordening van de EU uitstijgen. Het Demetermodel wordt gekenmerkt door een actieve bescherming van de natuur en de hulpbronnen en door een levende kringloopeconomie en wordt daarom beschouwd als de meest duurzame vorm van landbouw in Duitsland. In een recente studie van de meest duurzame merken door het marktonderzoeksinstituut YouGov, in opdracht van het tijdschrift ‘Stern’, kreeg Demeter onlangs topscores van Duitse consumenten en werd het uitgeroepen tot "Duitslands meest duurzame merk".

Voor meer informatie:
www.demeter.de/unterschied-bio-demeter
www.edeka.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven