"Waardevol om een andere manier van financiering en financieren mogelijk te maken"

Waarom geeft Het Blauwe Huis obligaties uit?

Het is sinds kort mogelijk om door middel van obligaties te investeren in Het Blauwe Huis. Een stap die ook nog wel wat vragen oproept, zo blijkt uit een recente LinkedIn-post van Severijn Velmans. "Waarom geeft Het Blauwe Huis obligaties uit? Waarom niet gewoon een lening van de bank? Was een vraag die ik kreeg."

Hij zet de argumenten als volgt op een rijtje:

  • Ik vind het leuker om rente te betalen aan betrokken investeerders. Dan weten we waar we voor werken en maken we met plezier rente over.
  • Het past bij ons om mensen en bedrijven de mogelijkheid geven om direct en zonder extra kosten te investeren in Het Blauwe Huis.
  • Er zijn veel mensen met spaargeld. Steeds meer mensen willen hier graag een deel van inzetten voor verandering, gezonde voeding en de ontwikkeling van een duurzamere economie.
  • Voor ons is het waardevol om een directe verbinding te leggen tussen investeerders en Het Blauwe Huis. Om op deze manier kapitaal aan te trekken voor ontwikkeling en investeringen.

"Dat neemt niet weg dat banken een belangrijke economische en maatschappelijke functie hebben. Banken verzorgen betalingsverkeer, stemmen vraag en aanbod van geld op elkaar af en beheren spaargeld. Geld en banken maken het mogelijk om diensten en producten eenvoudig uit te wisselen. Zonder solide, veilig en gereguleerd bancair systeem functioneert onze maatschappij niet."

"Voor ons is het waardevol om naast de bekende bancaire diensten een andere manier van financiering en financieren mogelijk te maken", aldus Severijn.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven