"Geen twijfel om praktijkbedrijf te worden voor kruidenproef"

Kruiden en biodiversiteit

Gerard Mul van Boerderij Boterhuys is één van de ruim 20 deelnemers aan een kruidenproef. Dit is een project van LTO, loonwerkerssamenwerking Bodemkracht en Provincie Zuid-Holland. De bio-boer heeft op LinkedIn heeft hij een foto gedeeld met wat toelichting: "Als boer voel ik mij rentmeester van de grond die wij beheren. We hebben het maar tijdelijk in gebruik en ik vind het onze taak om het zo goed mogelijk te beheren en achter te laten voor de generaties na ons. We geven hier op verschillende manieren invulling aan."

"Toen LTO met de vraag naar praktijkbedrijven kwam voor een kruidenproef was er daarom voor ons geen twijfel om hier aan mee te doen. Zo dragen we bij aan een diverser flora in de polder. Dit is goed voor de insecten en bijen. En daardoor is er weer meer voedsel voor bijvoorbeeld weidevogels."

"Daarnaast kunnen de koeien de kruiden eten en daar zitten weer mineralen in die niet in het gras zitten en die we dus minder hoeven aan te kopen. Hierdoor maken we de kringloop weer iets kleiner en meer gesloten."

"Omdat kruiden zaaien in grasland nog niet veel bekendheid geniet wordt dit project gecoördineerd door de Land en Tuinbouw Organisatie (LTO) en uitgevoerd door een combinatie van loonwerkers in Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland stimuleert dit project."

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven