Gemiddeld geschat omzetverlies 40 procent

Voorschot van ruim 18 miljoen NOW 2.0 voor landbouwcategorie

UWV heeft in totaal ruim 63.000 aanvragen toegekend voor de tweede Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0). Daarvan waren er iets meer dan 1100 afkomstig uit de brede landbouwcategorie, waaronder ook de glastuinbouw valt.

Naar de werkgevers die een toekenning kregen is de eerste termijn van het voorschot overgemaakt, in totaal een bedrag van ruim 2,1 miljard euro. Ruim 18 miljoen ging naar de landbouw.

Het opgegeven verwachte omzetverlies is gemiddeld 46,5 procent. Dat blijkt uit de factsheet over NOW 2.0 die UWV gisteren publiceerde.

De regeling NOW 2.0 is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in deze moeilijke tijd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van vier maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden juni tot en met september, op voorwaarde dat ze hun personeel gewoon doorbetalen. Die tegemoetkoming is maximaal 90 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in twee termijnen betaald.

Ruim 63.000 aanvragen goedgekeurd
Werkgevers konden van 6 juli tot en met 31 augustus een aanvraag indienen voor NOW 2.0. In totaal zijn uiteindelijk ruim 65.000 aanvragen ingediend. Bijna een derde van die aanvragen kwam in de laatste week, zo maakte UWV vorige week al bekend.

Veel werkgevers hebben lang gewacht omdat ze een zo realistisch mogelijke inschatting van hun omzetverlies wilden opgeven. Van de ingediende aanvragen zijn er dus ruim 63.000 goedgekeurd. Deze werkgevers hebben allemaal de eerste termijn van hun voorschot ontvangen, de tweede termijn volgt later. Zo’n 2.000 aanvragen zijn afgewezen.

Bekijk hier een factsheet met meer gedetailleerde cijfers. De landbouwsector (waaronder ook de glastuinbouw valt) kreeg 1146 toekenning vanwege een gemiddeld geschat omzetverlies van 40%. Als voorschot tot nu toe 18.902.918 euro uitgekeerd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven