Terugblik boeren-bijeenkomst in Weesp

Een eigen proefboerderij voor Caring Farmers?

Op 21 augustus kwamen 40 caring farmers bij elkaar op de boerderij van Boy Griffioen in Weesp. Samen met de oprichters, maar ook met de Dierenbescherming werd besproken hoe de Caring Farmers de komende maanden verder gaan werken aan de doelstelling: een natuurinclusieve kringlooplandbouw.

De volgende programma-onderdelen kwamen aan bod:

  • Update organisatie;
  • Sparren over financiën, communicatie en leren van elkaar;
  • Aan de slag met de Dierenbescherming;
  • Plannen voor een Caring Farmers proefboerderij;
  • Afsluiter door Jaap Korteweg en Those Vegan Cowboys

Foto: Caring Farmers 

Over de plannen voor een Caring Farmers proefboerderij is het volgende gepubliceerd op de website van Caring Farmers (klik hier voor het volledige verslag):

Naar een andere kennisinfrastructuur
Een eigen proefboerderij?
Op 21 augustus hebben we het idee van een eigen proefboerderij gelanceerd. Een plek waar we samen met kennisinstellingen onze eigen onderzoeksagenda kunnen opzetten en uitwerken. Een plek ook waar we samen kunnen komen om te leren en ervaringen uit te wisselen.

Natuurlijk zijn we allemaal pioniers en actieonderzoekers. Vaak is het niet de wetenschap, maar zijn wij het die elke dag werken aan vernieuwing en innovatie. Toch zijn er ook een heleboel vragen die bij ons leven waarop we het antwoord nog niet hebben en het onderzoek daartoe te risicovol is om op het eigen bedrijf te onderzoeken. Daarom gaan we aan de slag met het opzetten van een eigen proefboerderij te midden van al onze bedrijven.

Concreet doet zich de situatie voor dat er een prachtige plek in Boxtel beschikbaar komt van 40-80 hectare en dat er mogelijkheden zijn om een pand in de omgeving tot 'kennishonk' te kunnen maken.

De plannen hiertoe zijn gepresenteerd op 21 augustus en worden nu met draagvlak van veel leden verder uitgewerkt. Inmiddels hebben er al vele instellingen en universiteiten hun intentie uitgesproken dit project verder te willen verkennen. Op 21 september a.s. komen zij collectief bijeen om hun gedachten met ons te wisselen. Ook hebben verschillende overheden hun belangstelling al getoond.

Het is wel de bedoeling dat het een boeren-project wordt. Boeren stellen de onderzoeksagenda vast dus vanuit het bestuur horen we graag wie er betrokken wil zijn bij de uitwerking van de plannen. Wil je meer informatie neem dan even contact op met Geert van der Veer. Heb je interesse om mee te denken, meld je dan even bij hanneke@caringfarmers.nl 

Voor meer informatie: info@caringfarmers.nl en www.caringfarmers.nl 

Bron: Caring Farmers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven