"Aanbiedingen van vleesvervangers meer dan verdubbeld"

Het aandeel aanbiedingen voor vleesvervangers in relatie tot prijsacties voor vlees is in de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit de reclamefoldermonitor van Wakker Dier. Voor elke vier aanbiedingen met vlees, is er nu ook een vleesvervanger in de aanbieding. In 2015 was de verhouding nog elf tegen één.

Wakker Dier vergeleek supermarktaanbiedingen in het eerste half jaar van de jaren 2015 tot en met 2020. In die periode is het aandeel vegetarische producten opgelopen van 8% naar 21%. Jumbo en DekaMarkt kennen relatief de meeste aanbiedingen voor vleesvervangers en bij Aldi en Spar is dat aandeel het laagst.

De organisatie noteert sinds 2015 de aanbiedingen voor vlees, vleeswaren en vleesvervangers uit de supermarktfolders. Deze monitor volgt de twaalf grootste supermarktconcerns: Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, DekaMarkt, Dirk, Emté, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus en Vomar. Spar vervangt sinds 2019 supermarktketen Emté; die laatste is inmiddels uit het straatbeeld verdwenen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven