Waitrose ziet bio-verkopen tijdens lockdown bijna verdubbelen

De Britse supermarktketen Waitrose, die in het hogere segment opereert, zegt dat de pandemie heeft geleid tot een toenemende interesse in oorsprong en dierenwelzijn. Onderzoek dat OnePoll uitvoerde voor Waitrose toonde aan dat het aantal zoekopdrachten voor het biologische assortiment van Waitrose bijna verdubbelde tijdens de lockdown. Meer dan de helft van de respondenten zeiden dat ze meer informatie willen van detailhandelaren over ethische praktijken bij het verpakken. De verkopen van biologisch voedsel en dranken nam met 13 procent toe tijdens de lockdown.

"Voor velen betekent de tijd thuis dat er meer tijd is voor eigengemaakte maaltijden. Daarmee ontstaat ook een toegenomen bewustzijn over de oorsprong van het voedsel op onze keukentafel", zegt landbouwmanager Rob Hues van Waitrose. "Oorsprong, dierenwelzijn, smaak en waarde zijn nu belangrijker dan ooit voor onze consumenten en we zien dat deze toegenomen interesse blijvend is."

Biologische categorieën hebben de grootste toename gezien in verkopen bij Waitrose, waaronder kip, groenten en eieren. Op dit moment worden er elk uur 52 zakken Waitrose Duchy Organic-wortels, 34 doosjes biologische blauwe bessen en 39 zakken biologische bananen verkocht via de website van de detailhandelaar. Daarnaast vertelde Waitrose vorige week dat het aantal Britse consumenten die ervoor kiezen om wekelijks online te winkelen, is verdubbeld sinds de lockdown. Ze beschrijven dit als 'onomkeerbaar'. Eén op de vier Britten koopt nu minstens een keer per week boodschappen online, terwijl meer dan driekwart huishoudelijk producten bestelt via de websites van supermarkten – een toename van 61% in vergelijking met vorig jaar, volgens een rapport van Waitrose.

De supermarkt stelt dat de lockdown de verandering in consumentengewoontes heeft versneld en dat deze verandering waarschijnlijk permanent is.

Voor meer informatie: www.waitrose.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven