Biofruit ondersteunt het project 'Düren. Gesund. Aktiv.'

Gezond, regionaal, duurzaam en seizoenaal

Gezonde en duurzame voeding is het thema van een modelproject van het non-profit bedrijf DGA (Dürener Gesellschaft für Arbeitsförderung) onder de titel "Düren. Gesund. Aktiv." ("Düren. Gezond. Actief.") In dit moderne gastronomieconcept staat onder andere een grootkeuken gepland, waarin volgens de modernste aspecten dagelijks duizenden maaltijden met verse seizoensproducten uit de regio bereid, gekookt en uitgeleverd kunnen worden. Hiermee wil men kinderdagverblijven, het ziekenhuis Düren, de plaatselijke dagbesteding en de medewerkers van de DGA verzorgen. In een volgende stap kunnen dan van hieruit nog meer kinderdagverblijven, scholen en andere klanten beleverd worden.

Bij het thema gezonde, lokale en duurzame voeding is natuurlijk ook de firma Biofruit uit Düren betrokken. "We ondersteunen dit toekomstgerichte en spannende project heel graag", benadrukt Biofruit-directeur Dirk Salentin. Het sterk expanderende bedrijf Biofruit geldt als competente en bekwame specialist in de omgang met bio-groenten en bio-fruit en diens positionering in de handel. Biofruit staat voor gegarandeerd hoogste kwaliteit, betrouwbare logistiek en duurzame levensmiddelproductie.

Duurzaamheid op de voorgrond
Het modelproject heeft in het bijzonder aandacht voor duurzaamheid. Daarom is Wolfgang Spelthahn, de voorzitter van de raad van toezicht van de DGA, de firma Biofruit dan ook bijzonder dankbaar: "Bedankt dat u als regionaal bedrijf dit project zo genereus en daadkrachtig ondersteunt“. Verder zegt hij, direct tot Dirk Salentin gewend: "U zorgt er tenslotte voor dat duizenden mensen zich gezond voeden."

Het modelproject moet op het terrein van de voormalige 'Glashütte Düren' ontstaan. Naast de grootkeuken staat hier ook een "glazen keuken" gepland, waarin bijvoorbeeld kinderen zelf kunnen koken en een blik op de moderne grootkeuken kunnen werpen. "Juist kinderen weten tegenwoordig vaak niet meer waar de levensmiddelen vandaan komen en hoe ze verwerkt worden", zegt Astrid Küpper, directeur van de DGA.

In de nieuwe grootkeuken, die over circa twee jaar verwezenlijkt moet zijn, wil men aanvankelijk circa 4.000 gerechten per dag bereiden. De capaciteit kan echter vergroot worden naar tot wel 10.000 gerechten per dag. De clientèle moet verder worden uitgebreid.

Modelregio voor waterstof 
Belangrijk is de duurzaamheids- en klimaatbeschermingsgedachte. De gerechten worden energie-efficiënt en bronbesparend bereid en bewaard voordat ze in elektrische auto's naar de klanten gebracht worden. "Het district Düren is een modelregio voor waterstof", aldus Wolfgang. Voortaan zal er groene waterstof in district Düren geproduceerd worden die niet alleen auto's laat rijden, maar ook in de keuken en in gebouwen als energiedrager ingezet kan worden. Het project "Düren. Gesund. Aktiv." creëert ook arbeidsplaatsen, niet alleen voor de nieuwe bedrijfsleider Mathias Steigers, maar ook voor het verdere horeca- en keukenpersoneel. Er is werk voor mensen met en zonder handicap.

Nu worden in het kader van een maakbaarheidsonderzoek verdere details uitgewerkt. "We gaan nu met veel engagement door met de verdere planningen", zegt Wolfgang  – zodat over hooguit twee jaar de afkorting DGA niet alleen voor "Dürener Gesellschaft für Arbeitsförderung" staat, maar ook voor 'Düren. Gesund. Aktiv.'.

Voor meer informatie: www.biofruit.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.