Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wageningen Academy: Seminar Verdienmodellen duurzame en gezonde voeding

"Verdienmodellen rond verduurzaming zijn gunstiger dan ooit"

Op donderdag 24 september organiseert Wageningen Academy het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding. Met diverse reken- en vergelijkingsmodellen wordt in het middagprogramma, in kleine groepjes, gewerkt aan hoe men als food sector zelf kan innoveren op zowel duurzaamheid als gezondheid. Praktijksprekers starten de dag met het delen van ervaringen en successen door inzet van een goede combinatie van gezonde en duurzame voeding. Onder andere Ir. Jack Stroeken van Ekomenu komt daarbij een presentatie geven over nieuwe verdienmodellen in de voedingssector. 

Changing food behaviour  - Faciliteren en stimuleren
Door Ir. Jack Stroeken (Ekomenu)
Ekomenu oprichter Jack Stroeken deelt tijdens de sessie 'Nieuwe verdienmodellen: korte ketens' hoe Ekomenu duurzaam, biologisch, gezond én vegetarisch eten op de kaart heeft gezet vanuit de missie: changing food behaviour. Sinds drie jaar biedt Ekomenu gepersonaliseerde maaltijdboxen aan, gevuld met ingrediënten van de lokale, biologische boer. Ook het eten van minder vlees wordt gefaciliteerd door middel van volledig vegetarische of veganistische opties.

Jack Stroeken, oprichter van Ekomenu: "Zo maken we het onze klanten gemakkelijk om hun eetpatroon te veranderen. Eten is routinegedrag en mensen vinden het vaak lastig om routines te doorbreken of aan te passen. Maaltijdboxen helpen om onze eetgewoontes tóch aan te passen. Mensen kunnen daarbij kiezen uit meerdere levensstijlen, van vegetarisch of veganistisch tot koolhydraatarm of afslanken. Zo faciliteren we een gezonder en duurzamer eetpatroon. Dat zorgt op zijn beurt voor gezondere mensen, minder voedselverspilling en meer steun voor de lokale, biologische boer."

Bron: WUR