Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Brand in het bedrijf: 50% van de bedrijven is na twee jaar failliet

Een brand in het magazijn of het bedrijfspand kan elk bedrijf overkomen. Elk jaar vinden er in Nederland zo’n zes- à achtduizend bedrijfsbranden plaats. Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. Zoals het verkeerd gebruiken van een machine of het achteloos weggooien van een sigarettenpeuk. Andere oorzaken zijn kortsluiting, blikseminslag of brand bij een naburig pand.

Kosten van schade en herstel
Een brand heeft vaak grote gevolgen voor een bedrijf. Niet alleen het pand en de goederen gaan verloren, maar ook de opruimingskosten en het herstellen brengt hoge kosten met zich mee. Stel dat er ook nog schade is aan de goederen die bij andere bedrijven zijn opgeslagen,  wat zijn dan de gevolgen voor de aansprakelijkheid van het bedrijf? Wat is de omzetderving door de stilstand? De vaste kosten lopen immers gewoon door. 

Preventie en risicobeheer
Onderzoek van de Rabobank naar de grootste bedrijfsrisico’s becijferde een kans van ruim vijftig procent dat een bedrijf na brand binnen twee jaar failliet is. Daarom moeten bedrijven inventariseren wat nu precies de risico’s zijn. Welke schade zou een calamiteit betekenen, die de voortgang van het bedrijf in gevaar brengt? Hoe groot is de impact van de schade? En hoelang kan het bedrijf stilliggen voordat het failliet gaat? 

Onvolledige dekking 
In de praktijk zien de adviseurs van evofenedex verzekeringen regelmatig dat de dekking op de verzekeringspolis bij bedrijven onvolledig of niet actueel meer is, waardoor sprake is van onderverzekering. Dit geldt dan vooral voor de bedrijfsschade-, opstal- en inventarisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en de milieuschadeverzekering.

Verzekeringscheck
Een voorzorgsmaatregel om de financiële risico’s bij schade door brand te beperken is om de huidige verzekeringen te laten controleren op beperkende clausules of voorwaarden. Daarnaast is het verstandig om een taxatie van het bedrijfspand te laten uitvoeren met garantie tegen onderverzekering.

Klik hier voor meer informatie op evofenedex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven