Luxemburg: 12% van huishoudelijke uitgaven voor biologische producten

Volgens het National Institute of Statistics and Economic Studies (Statec) in Luxemburg is er niet echt bewijs voor een 'enorme toename' in de consumptie van biologische producten. Sinds 2011 geven huishoudens al tussen de 10 en 14% van hun budget uit aan biologisch voedsel.

Het onderzoek van Statec naar huishoudelijke uitgaven toont aan dat er vrij weinig verschil is in de aankoop van biologische producten op basis van de leeftijd van de consumenten, maar wel op basis van hun inkomen. Huishoudens met een maandelijks inkomen van minder dan € 2.500 geven 7% van hun voedseluitgaven uit aan biologische producten. Dit percentage neemt toe tot 21% onder huishoudens met een inkomen van € 6.500 of meer.

De biologische producten die het meest worden gekocht zijn babyvoeding (38%), honing (22%), eieren (20%), bloem en ontbijtgranen (15%), melk (12%) en fruit en groenten (10%).

Alhoewel in 1977 huishoudens nog 29% van hun budget uitgaven aan voedsel is dit cijfer nu gedaald tot 8%. Aan de andere kant maken huisvestingskosten nu voor 37% deel uit van de uitgaven, in vergelijking met 19% in de jaren ’70.

81% van de biologische producten worden gekocht in supermarkten, 9% in discounters en 8% in speciaalzaken. Deze verdeling is anders voor niet-biologische voedselproducten, waarvan 70% in supermarkten wordt gekocht en 21% in discounters.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek

Bron: RTL Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven