Thomas Stütz, Früchte Braun GmbH:

"Ondanks de versoepelingen lijden we nog steeds onder de uitwerkingen van corona"

Hoewel het op sommige plaatsen lijkt alsof de consumenten reeds vergeten zijn dat we ons midden in een pandemie bevinden, is de situatie in de groenten- en fruithandel nog gespannen. Na zwaarwegende omzetverliezen tijdens de noodgedwongen sluitingen, juist bij horecaleveranciers, herstelt de situatie zich weliswaar weer, maar alles is echter nog lang niet bij het oude. Een commentaar van Thomas Stütz van Früchte Braun GmbH in Kößlarn (Bayern).

"Momenteel voelen we de beperkingen weer bijzonder duidelijk", zegt hij. "Het was de bedoeling dat we dit jaar het op twee na grootste volksfeest in Bayern zouden beleveren – vijf tenten en ook nog aanvullende stands. Vanwege het coronavirus werd het evenement nu afgezegd."

In de beginmaanden van de pandemie registreerde Früchte Braun GmbH omzetdalingen van tot wel 80%, dit doordat veel klanten van het bedrijf afkomstig zijn uit de horecasector. Dankzij de versoepelingen is inmiddels 60-70% weer actief, een nieuwe lockdown zou echter fataal zijn. "Gelukkig zijn we op het platteland iets meer beschermd, traditionele cafés hebben over het algemeen meer oppervlakte dan kleinere kroegen in steden en kunnen hierdoor open. Maar ook hier loont zich dat niet altijd, aangezien ook de personeelskosten omhoog gaan door de coronacrisis."

De restaurant- en caféhouders leiden ook onder de afzegging van volksfeesten, aangezien deze een hoofdinkomstenbron in het jaar vormen. "We hebben ondanks alles de hoop dat 2021 beter wordt“, lacht Thomas.

Wat de aangeboden producten aangaat ligt de focus op Duitse producten, in het ideale geval uit de regio: "We werken zo lokaal als mogelijk, dat is een trend die met COVID-19 nog groter is geworden." Het bedrijf neemt verse sla binnen een straal van 60 km af en wordt van verse vruchtgroenten voorzien door een teeltbedrijf dat 20 km verderop ligt.

De afzet is momenteel nog bescheiden, ook al zijn de producten van goede kwaliteit: "Het teeltseizoen is werkelijk probleemloos verlopen. Bij wisselvallig weer kunnen er problemen met ongedierte ontstaan, dat was dit jaar niet het geval. We hebben geen reclamaties ontvangen!“ Ook de prijs is in evenwicht. Thomas zegt afsluitend: "We willen nog zo lang het gaat lokale groenten aanbieden, de eerste vorst bepaald dan wanneer het seizoen afloopt."

Voor meer informatie:
Thomas Stütz 
Früchte Braun GmbH
Hubreith 10
94149 Kößlarn
+ 49 85 36 / 96 18 – 0
info@fruechte-braun.de 
www.fruechte-braun.de/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.