Dit jaar start Pom’Evasion met de export van biologische appelen en peren

In de Loire-vallei is de appeloogst begonnen. “Er zijn niet overvloedig veel appelen, maar over het algemeen zijn de kwaliteit en de maten goed,” vertelt Olivier Maugeais van Pom'Evasion. “De situatie is heel anders dan die van de oogst van 2019, toen we meer appelen hadden, maar kleinere maten. Voor dit jaar verwachten we een ‘eenvoudigere’ situatie.”

Pom'Evasion is gespecialiseerd in Franse biologische appelen en peren. In Frankrijk wordt dit fruit afgezet onder het merk Henriette Jolly Bio. De stukken fruit zijn geselecteerd op basis van het feit dat de stukken lang bewaard kunnen worden. “Dit is precies wat het merk bijzonder maakt. Toen we in maart, april en mei proefcontroles deden, waren onze klanten altijd verrast door de knapperigheid en de kwaliteit van het fruit.”

Dit jaar gaat Pom'Evasion voor het eerst het biologische assortiment exporteren. “We hebben nu de rassen, volumes en kwaliteit waar onze Europese consumenten naar op zoek zijn,” legt Olivier uit. “Voorheen bestond ons biologische aanbod voornamelijk uit Franse rassen (onder andere Patte de Loup, Goldrush en Ariane), die erg populair zijn in Frankrijk, maar niet per se populair zijn in de rest van Europa. Aan ons biologische assortiment hebben we nu de Gala en Braeburn toegevoegd. De oogst voldoet aan alle exportcriteria. De appelen hebben een hoog suikergehalte en een mooie kleur, ondanks de omstandigheden in de boomgaarden waar de situatie dit jaar erg gecompliceerd was. De afzet gaat rond 31 augustus van start.”

Voor het tweede jaar op rij brengt Henriette Jolly Bio de ‘clubpeer’ Xenia op de markt. “Xenia is een verfijnde peer. Vorig jaar was deed de peer het erg goed op de Franse markt. Dit jaar gaan we de peer ook exporteren. " Olivier voegt eraan toe dat de Xenia-peer altijd knapperig, sappig en erg zoet is zodra deze wordt verzonden. “De peer rijpt langzaam en is drie weken na verzending nog steeds in de winkels te vinden, ook dan nog bijzonder smaakvol.” De Xenia is verkrijgbaar van november tot april.

Behalve de Xenia biedt Pom'Evasion ook biologische Angélys, Comice en Conference peren aan. “In tegenstelling tot het zuiden van Frankrijk, waar telers meer gefocust zijn op zomerperen, zijn wij vooral gespecialiseerd in de winterperen.”

Voor meer informatie:
Groupe Pom’Evasion
Telefoonnummer: +33 (0)2 41 95 72 20
commercial@pomevasion.fr
www.pomevasion.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.