Dennis van de Weerd, Van de Weerd Pompoenen:

"Nederlandse pompoenoogst volop bezig, afzet is nog rustig"

Tholen – Een paar weken geleden werden de eerste biologische pompoenen van Nederlandse bodem al op kleine schaal geoogst. Inmiddels is het alle hens aan dek voor de telers en lopen de bewaarschuren weer vol met alle soorten en maten. Van de oranje Hokkaido tot de flespompoen. Dennis van de Weerd, eigenaar van Van de Weerd pompoenen uit Lelystad is, onder voorbehoud, positief over het nieuwe seizoen. "We hadden wat problemen met de droogte dit jaar maar we kijken toch aan tegen een gemiddelde tot goede oogst dit jaar. Van de hittegolf in week 33 hadden we ook weinig last."

De verkoop loopt op het moment wat rustiger. "De vraag trekt meestal aan rond het moment dat de scholen weer beginnen, dus zeg zo rond half september. Daarna loopt de vraag eigenlijk tot februari goed door. Dat is toch wel de tijd van het jaar voor de goedgevulde pompoensoep." Ieder jaar ziet Dennis de vraag naar pompoenen stijgen. "Als het aankomt op nieuwe concepten, recepten en andere toepassingen voor de pompoenen is men nog lang niet uitgedacht. De consumenten vinden het ook leuk om te experimenteren met al die gerechten en het staat bekend als een vleesvervanger. Dat zorgt dat de vraag naar ons product nog altijd in de lift zit."

De meeste biologische pompoenen van Van de Weerd pompoenen zijn bedoeld voor de retail. "Daar komen ze als vers product in het schap te liggen. De bewerkte AGF is voor ons slechts een bijzaak. Daar kan je vooral de pompoenen van een kilo vinden of kleinere maatjes in het verspakket. Toch lopen alle maten bij ons goed door."

Wat variaties in de pompoenteelt betreft ziet Dennis niet veel veranderen. "Bij ons bestaat nog altijd 99% van onze productie uit de oranje pompoenen. We hebben ook wel wat aan flespompoenen maar deze zijn in Nederland veel moeilijker biologisch te telen. Daarnaast zijn er ook nog grijze en groene pompoenen op de markt maar daarvan blijft de vraag wat achter. Dat komt vooral omdat de kleuren niet snel de associatie oproepen met een rijpe pompoen. Wat betreft smaak is er echter niet veel verschil, die is gewoon lekker, net als de oranje pompoen."

Voor meer informatie:

Dennis van de Weerd
Van de Weerd pompoenen
Bronsweg 41
8222 RB Lelystad
06 53352268
info@weerdpompoenen.nl
www.weerdpompoenen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.