Met meer biologische producten

Coop Denemarken test nieuwe groene discountsupermarkt Coop 365

Donderdag 3 september opent Coop Denemarken dertien testfilialen onder de naam 'Coop 365'. De filialen zijn opgebouwd volgens een nieuw format dat tussen een discountsupermarkt en een kwaliteitssupermarkt in zit. CEO Jens Visholm is dan ook benieuwd naar de mening van de consument: “De eisen van de consument zijn veranderd en Coop 365 is ons antwoord daarop. We willen daarom heel graag van onze consumenten en leden horen of dit is hoe de toekomstige discountsupermarkt er uit moet zien.”

De keten heet Coop 365 omdat je er elke dag van het jaar boodschappen moet kunnen doen en omdat het Coops' handelsmerk voor verantwoorde producten nastreeft: '365'. De kleur van de testfilialen is groen, als verwijzing naar de groene lijn die Coop 365 wil volgen: meer biologische producten en 10 procent bonus op groenten en fruit.

John Hornbech Christensen is verantwoordelijk voor het project en zegt dat begin 2021 wordt besloten of de testfilialen daadwerkelijk een keten worden: "We hebben op een aantal plaatsen een paar dingen onder de naam Coop Hverdag (lett. Coop Iedere dag) getest en op basis daarvan hebben we het concept verder ontwikkeld tot Coop 365. De komende vier maanden gebruiken we om naar de reacties van de consumenten van de verschillende testfilialen te luisteren. Daarna beslissen we of we de basis hebben voor de toekomstige discountsupermarkt."

De testfilialen openen onder andere in Kopenhagen, Odense, Aalborg en Frederikshavn. De Coop 365-filialen zijn groter dan de huidige discountsupermarkten van Coop en hebben 600 tot 700 verschillende producten in het assortiment. Per filiaal is de filiaalmanager verantwoordelijk voor de invulling en heeft daar ook de vrijheid in, net als bij de andere supermarkten van Coop. Consumenten kunnen hun mening doorgeven via 365@coop.dk.

Bron: via.ritzau.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.