Boermarke bouwt productielijn voor plantaardige kaas

Door de grote vraag naar plantaardige alternatieven voor kaas bouwt Boermarke uit Enschede een geheel nieuwe productielijn voor plantaardige kazen. In het eerste kwartaal van 2021 gaat Boermarke dagelijks meer dan 10 ton plantaardige kaas produceren. Deze kaas is niet te onderscheiden van reguliere kaas qua smaak, textuur, kleur en geur.

Boermarke (ook Skal-gecertificeerd) is geen onbekende op het gebied van plantaardige producten. Het produceert al jaren diverse plantaardige vers- en ijsproducten op basis van kokos, haver, soja en amandel voor diverse grote merken en industriële afnemers. Door de toevoeging van de productie van plantaardige kaas kan Boermarke een nog breder assortiment aan plantaardige producten leveren. Al deze producten worden onder één dak geproduceerd. Naast de productie zal ook het verpakken, raspen en versnijden van de kaas in eigen beheer worden gedaan.

Productontwikkelaar Emmy Bekhuis: "Na een lange tijd van marktonderzoek en ontwikkeling hebben we nu diverse producten ontwikkeld die voldoen aan de snel stijgende vraag naar een plantaardig alternatief op traditionele kaas. Niet alleen hebben we vervangers voor traditionele Nederlandse kazen ontwikkeld, ook zijn er feta- en mozzarella style kazen ontwikkeld. En nog steeds gaat de productontwikkeling door op basis van marktvraag naar vervangers van andere kaasvarianten."

Stijgende vraag naar plantaardige kaas
De komende weken worden de eerste machines voor de productie, rijping en verwerking van plantaardige kaas geïnstalleerd in de fabriek in Enschede. Een ruime opstelling zorgt ervoor dat er snel kan worden opgeschaald bij een stijgende vraag vanuit de markt naar plantaardige kaas. De kaas kan in verschillende vormen worden geleverd: van plakjes en blokjes tot geraspte kaas en complete horeca blokken. Zowel voor de retail- als de industrie markt kan Boermarke een passend product leveren. Van fancy eigen merk tot private label.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.