Financiële steun voor Noord-Ierse boeren en landeigenaren die overstappen op biologisch

Er kunnen in Noord-Ierland nog tot 11 september 2020 aanvragen worden ingediend voor overeenkomsten die van start gaan op 1 januari 2021, als onderdeel van het Environmental Farming Scheme. De financiële steun wordt geboden voor het Department of Agriculture, Environment and Rural Affairs (DAERA).

De steun is bedoeld voor boeren die overstappen op biologisch landbouw of dit al doen, rekening houden met de natuur en openbare goederen leveren voor de bescherming van bodem, water, lucht en ecosystemen. Uit cijfers blijkt dat er een stijging is in de vraag naar biologische producten, veroorzaakt door Covid-19. De markt zal naar verwachting aan het eind van het jaar een totale verkoop bereiken van meer dan £ 2,5 miljard. De verkoop van biologische producten steeg in de 12 weken voor 30 mei met 18,7%, de verkoop van niet-biologisch voedsel en drinken met 14,2%.

Er is ook een grotere vraag naar rundvlees (15,3%) en eieren (14,8%) ontstaan in dezelfde periode. Clare McDermott, business development director van Soil Association Certification zegt dat het een 'belangrijk moment' was voor boeren om over te stappen op de biologische werkwijze vanwege de pandemie en de klimaatveranderingen. "We verwachten goede langetermijnkansen voor telers die tegemoet willen komen aan de groeiende vraag na de Brexit", zegt ze.

"Covid-19 heeft ons doen nadenken over de herkomst van ons voedsel en heeft het koopgedrag van consumenten veranderd als het aankomt op persoonlijke gezondheid, transparantie en integriteit. Nu mensen meer dan ooit het onderlinge verband begrijpen en steeds milieuvriendelijkere keuzes maken, staat de hele biologische sector veel sterker."

Bron: Farming UK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven