Aanvragen NOW 2.0 kan nog tot eind augustus

Werkgevers met personeel die in de maanden juni juli, augustus en september een substantiële omzetverlaging verwachten of hebben kunnen nog tot en met uiterlijk 31 augustus 2020 een aanvraag NOW 2.0 indienen bij het UWV. Tot nu toe licht het aantal aanvragen aanzienlijk lager dan bij de NOW 1.0.

De NOW 2.0 is een subsidieregeling waarmee werkgevers hun werknemers in dienst kunnen houden en kunnen doorbetalen mits zij voldoen aan de criteria. De hoogte van de NOW-subsidie is afhankelijk van de loonsom en het omzetverlies. De NOW-subsidie kan aangevraagd worden voor de periode juni t/m september.

Elke werkgever kan deze subsidie aanvragen bij het UWV. Ten opzichte van de NOW 1.0 zijn de voorwaarden en de rechten en plichten aangescherpt. Werkgevers wordt geadviseerd om de voorwaarden goed door te nemen en een goede inschatting te maken van het omzetverlies.

Werkgeverslijn land- en tuinbouw wijst ter voorbereiding op de subsidie-aanvraag op de uitgebreide informatie die het UWV op haar website heeft geplaatst en een rekentool ontwikkeld waarmee berekend kan worden hoeveel subsidie verwacht kan worden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven