Fruit Jungle Organics - Mangoteler in Northern Territory

"Ons doel is het ontwikkelen van het biomarktsegment en het uitbreiden van het areaal van ons merk"

Een mangoteler in Northern Territory heeft goede hoop dat de late bloei bij zal dragen aan een grotere oogst dit seizoen.

Op een aantal bedrijven in Darwin is de oogst begin juli al van start gegaan en tot nu toe zijn er bescheiden aantallen op de markt gebracht. Darren Hill, de eigenaar van Fruit Jungle Organics in Humpty Doo, vertelt dat de mango-oogst in Northern Territory wellicht kleiner uit zal vallen maar hij voegt eraan toe dat het nog vroeg is om hier iets over te zeggen. 

"Afgaande op de huidige fruitzetting verwacht ik dat de oogst in Northern Territory lager uitpakt," zegt hij. "Toch is er momenteel sprake van een goede bloei in Northern Territory en dat is laat. Als de bloesems de hogere temperaturen overleven dan kunnen we ons opmaken voor een goed seizoen."

Fruit Jungle Organics heeft twee teeltbedrijven waar het ras Kensington Pride (KP) en R2E2-rassen worden geteeld. Beide rassen worden op de binnenlandse biologische markt verkocht, waarbij overschotten op de conventionele markt worden afgezet en een deel van de R2E2-mango's wordt geëxporteerd. 

"De markt voor biologisch gecertificeerde mango's is klein. Doorgaans wordt het fruit aan lokale handelaren verkocht die het vervolgens leveren aan biowinkels," legt Hill uit. "Onze partners zijn erg tevreden over onze kwaliteit en de goede houdbaarheid van ons product. Het kunnen aanbieden van een premium merkproduct geeft hen een concurrentievoordeel op andere retailers. Ons doel is het ontwikkelen van het biomarktsegment en het uitbreiden van het teeltareaal van ons label."

Hill zegt dat de vraag naar de premium biologisch gecertificeerde mango's van het bedrijf gestaag toeneemt. 

"Uit feedback van klanten die dit product afnemen, weten we dat zij graag wat meer betalen voor fruit dat langer houdbaar is en over een kwaliteit en textuur beschikt waar zij voor ons product op de markt kwam geen toegang toe hadden," legt hij uit. "Eén van de cruciale aspecten is dat mensen die aandacht voor biologische producten hebben deze waarschijnlijk vaker zullen kopen. Nieuwe bioconsumenten zijn ook niet zozeer op zoek naar een specifiek biolabel, zoals dat van ons, maar naar biologische AGF in het algemeen. We proberen hier verandering in te brengen."

Fruit Jungle Organics levert zowel aan de binnenlandse markt als aan exportmarkten maar Hill legt uit dat het bedrijf zich nog in de eerste stadia van marktontwikkeling bevindt.

"Tot dusver ziet het er veelbelovend uit," vervolgt Hill. "We zijn altijd op zoek naar partners om ons label zowel lokaal als op de exportmarkt te laten groeien. Dit jaar is onze Fruit Jungle-oogst wat kleiner maar zijn we nog prima in staat om het afzetvenster op de biomarkt te vullen. Het grootste deel van onze productie komt op de conventionele binnenlandse markt en exportmarkt terecht."

 

Voor meer informatie:
Darren Hill
Fruit Jungle Organics
Phone: +61 439 242 985
www.facebook.com/MangoOrganicFruit
www.instagram.com/fruitjungleorganics


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.