Laatste druppel in jaar vol extremen

"Prachtig perceel sperziebonen afgeschreven, ook eerste kool houdt het voor gezien"

"Een prachtig perceel biologische sperziebonen, 3 dagen voor de geplande oogst; afgeschreven door de heftige regen van de afgelopen paar dagen. #triest", zo luidde de tweet van Joost Rijk gisterenmiddag:

De bedrijfsleider van PPO Lelystad (WUR) en akkerbouwer geeft aan dat er in een dag of 4 gemiddeld 150 milliliter neerslag op de akkers gevallen is. "Dit kon er ook nog wel bij in dit jaar vol extremen. Dit is echt het risico van het vak. Ook de eerste kool houdt het nu voor gezien en voor de aardappelen en wortelen zal dit ook teveel zijn. We hebben een kraantje gehuurd en doen wat we kunnen, maar het heeft niet veel zin."

Op 13 augustus plaatste Joost nog een tweet waarin hij aangaf onder zeer droge omstandigheden een zelf samengesteld mengsel gezaaid te hebben na de tarwe. En daarom hoopte op een 'lekkere bui' van 25 milliliter. Daarop volgde deze tweet van 15 augustus:

Voor meer informatie: joost.rijk@wur.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.