Samenwerking tussen Nespresso en Plantsome

Een koffieplant die groeit op koffieresten

Meer dan ooit tevoren proberen consumenten duurzame keuzes te maken in hun dagelijks leven. Bij Nespresso begrijpen ze de verantwoordelijkheden die ze hebben in het creëren van een duurzame koffie-economie. Een kopje Nespresso-koffie kan zowel een bijzondere ervaring zijn, als een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu.

Nespresso is een partnership aangegaan met Plantsome, met als doel een koffieplant te laten groeien op koffieresten verkregen uit het recyclingproces van koffiecapsules. Het resultaat is Bruno de Barista, ontworpen om te laten zien wat er mogelijk is met recycling en om Nespresso-liefhebbers te motiveren hun capsules te recyclen.Maak kennis met koffieplantje Bruno de Barista, jouw nieuwste koffiedate en een icoon voor de circulaire economie. Dit groene koffieplantje kan niet wachten om samen met jou een kopje koffie te drinken. Hij groeit namelijk op een bodemmix van potgrond, actieve houtskool en een compost van Nespresso-koffieresten. Als consumenten hun capsules recyclen, krijgt zowel het aluminium als de koffieresten een tweede leven. Het zou zonde zijn om deze resten weg te gooien, want het bevat veel voedingsstoffen die goed zijn voor planten.

De koffieresten worden bij Afvalenergiecentrale ARN B.V. samengevoegd met GFT afval, zodat er compost ontstaat. Deze compost bevat een hoge voedingswaarde door de grote hoeveelheid stikstof en kalium, waardoor ze ideaal is om te gebruiken als onderdeel van een voedingsbodem voor de plant.

Koffieplant Bruno groeit in een terrarium en heeft zijn eigen mini-ecosysteem, waarbij water via verdamping wordt gerecycled in zijn terrarium. Met de lancering van koffieplantje Bruno wil Nespresso consumenten laten zien dat zij door te recyclen eenvoudig een positieve impact kunnen maken.

Recyclingprogramma Nespresso
Nespresso opende in 1991 het eerste recyclingprogramma in Zwitserland en investeert wereldwijd ongeveer 39 miljoen euro per jaar in het programma. In Nederland heeft Nespresso een speciaal recyclesysteem ontwikkeld met recyclepartner Remondis om 100% van de gebruikte Nespresso-capsules te kunnen verwerken. Het aluminium wordt gerecycled en de koffieresten omgezet in biobrandstof en compost. Nespresso Nederland zorgt ervoor dat het inleveren van capsules voor recycling zo eenvoudig mogelijk is. Overal waar consumenten Nespresso-capsules ontvangen, kunnen zij ze ook inleveren voor recycling. De gratis recyclezak kan worden ingeleverd bij alle Nespresso boutiques, bij de meer dan 7500 PostNL- en DHL-afhaalpunten in Nederland of bij de Picnic bezorger en DHL-pakketbezorger die de bestelling bezorgt.

Bekijk hier wat Nespresso nog meer doet op het gebied van duurzaamheid en recycling. Koffieplant Bruno is tijdelijk verkrijgbaar via Plantsome.nl.

#Recycling #Wedoenhetsamen #NespressoxPlantsome


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.