Avocadopitten gebruikt om bio-katoenen kleding te verven

De Amerikaanse restaurantketen Chipotle Mexican Grill heeft een kledingcollectie geïntroduceerd die gemaakt is van biologisch katoen. Het meest bijzondere feit is dat de collectie een lijn bevat die geverfd is met een techniek op basis van avocadopitten uit de restaurants. Het afval van de restaurants worden dus ingezet om de kledinglijn te verven. Alle opbrengsten van de collectie gaan naar ondersteunende organisaties die zich richten op het verduurzamen van mode of landbouw.

De Chipotle Goods-lijn is sinds 4 augustus beschikbaar, speciale leden van Chipotle kunnen de collectie kopen via www.chipotlegoods.com.

Chipotle ondersteunt sinds 2012 biologische katoenboeren door uniforme aankopen, waardoor het één van de grootste afnemers is van Global Organic Textile Standard (GOTS) katoen in de VS. Chipotle is ook één van de grootste restaurantkopers van avocado's in de wereld en combineert deze twee ingrediënten nu dus om een ​​modieuze goederenlijn te creëren. De restaurantketen houdt meer dan 300 miljoen avocadopitten per jaar over in de restaurants.

De inkt ontstaat wanneer de pitten in water worden gestoofd. Hieruit komt een in kleur variërende kleurstof op plantaardige basis. Hierdoor is elk stuk uit de collectie uniek.

Voor meer informatie: www.chipotlegoods.com

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.