"Voor koud water, bruisend water, mocktails en zelfs thee"

Nieuw: Infused Water-pakket

Tholen - Infused water: home made water met een smaakje. Dit is gemakkelijk zelf te maken door er verse biologisch groenten of fruit aan toe te voegen. Om het nog eenvoudiger te maken, biedt Eosta nu pakketten voor infused water aan. "Uiteraard kiezen we voor biologische producten, want water met een nare nasmaak stimuleert nou net niet om het glas nog een keer te vullen", vertelt Monique Mooij. Eén van de pakketten bevat bijvoorbeeld limes, gember en verse munt (zie foto hieronder).

Nu het deze zomer al gedurende lange tijd zo extreem warm is, is het nog belangrijker om dagelijks voldoende water te drinken. "Onze Infused Water-pakketten kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren. Door het water aantrekkelijk te maken, wordt het voor iedereen gemakkelijker om de aanbevolen hoeveelheid te drinken. Ouderen maar ook kinderen zullen graag nog een glaasje extra inschenken terwijl deze bevolkingsgroepen vaak moeten worden gestimuleerd om te drinken."

Het bereiden van een karaf met infused water is zeer eenvoudig. Vul een karaf met koud kraanwater, snij het fruit in schijfjes en voeg takjes munt toe. Indien gewenst kunnen er ijsblokjes aan toegevoegd worden. Door de glazen vooraf in de koelkast te plaatsen, blijft het drankje langer koel. Voor de variatie kan ook koolzuurhoudend water worden gebruikt.

Win-win
Infused water creëert volgens Monique op meerdere vlakken een win-win: "Een kan met infused water presenteert leuk op tafel en is beter voor je gezondheid dan frisdranken. Deze bevatten veel suiker en/of zoetstoffen die een negatief effect hebben op het darmmicrobioom. En geen zorgen over het gebruik van kraanwater, want voor het produceren van limonadeflessen is nog altijd veel meer water nodig in het productieproces."

Vele toepassingen
Het pakket voor infused water is op vele manieren te gebruiken, vertelt ze. "Zowel voor koud water, bruisend water als mocktails. Voor de maanden dat het straks weer wat kouder wordt, is het eenvoudig om zelf verse biologische thee te maken." De basis van de mocktail is het infused water-pakket. "Voeg er ananassap aan toe en schenk het in een mooi glas. Serveer de mocktail met een decoratief rietje, maar dan uiteraard wel van rvs of bamboe."

"Ook de passievrucht komt goed uit de test"
Hoe zijn ze bij Eosta op het idee gekomen om dit pakket te ontwikkelen? Monique: "In de zomer heeft iedereen behoefte aan een verkoelend drankje en wat is er dan lekkerder dan dit home-made drankje dat gezond én biologisch is? In de gangbare markt waren er al wel pakketjes verkrijgbaar, maar wij kennen allemaal de voordelen van het biologisch fruit. Er is een projectteam opgezet en vervolgens zijn er smaak- en houdbaarheidstesten uitgevoerd met verschillende productsamenstellingen. En in de tussentijd is een verpakking ontwikkeld. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. De meest favoriete is met biologische limoen, gember en verse munt. Maar ook de passievrucht komt goed uit de test."

De reacties vanuit de handel zijn positief. "Monsters zijn opgestuurd, zodat zij zelf het gemak en plezier van infused water kunnen ervaren en deze voor de consument op de winkelvloer promoten."

Voor meer informatie:

Monique Mooij
Eosta
IJsermanweg 15
2742 KH Waddinxveen
0180 635500
monique.mooij@eosta.com  
www.eosta.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.