Kaufland en Alnatura roepen populaire producten terug

De producenten van een sandwichspread en een groene pesto waarschuwen voor de consumptie en roepen de betreffende producten terug. De producten werden bij Kaufland- en Alnatura-filialen in Nordrhein-Westfalen verkocht.  

Momenteel zijn er in Duitsland zowel een populaire sandwichspread alsook een pesto teruggeroepen. Bij consumptie van de betreffende producten bestaat er gevaar voor de gezondheid, verklaren de producenten Intercomm Foods en La Dispensa di Campagna uit Italië.

Terugroepactie bij Kaufland: Exquisit olijvenpasta 
Producent Intercomm Foods roept een populaire sandwichspread terug die in Nordrhein-Westfalen bij Kaufland verkocht werd. Het bedrijf deelt mee dat er niet kan worden uitgesloten dat enkele glazen glasscherven bevatten. Er bestaat gevaar voor verwonding.

Het gaat om de volgende sandwichspread:
Exquisit olijvenpasta uit groene olijven 108 gram
met de minimale houdbaarheidsdatum 10-10-2022.

Het betreffende product werd reeds uit de verkoop genomen, verklaarde het bedrijf. Het product kan in alle Kaufland-filialen terug worden gebracht. De aankoopprijs wordt ook zonder kassabon teruggegeven.

Terugroepactie Alnatura: basilicum pesto
Van producent 'La Dispensa di Campagna' uit Italië werd een groene pesto met basilicum teruggeroepen. Het product wordt overwegend in bio-supermarkten en reformhuizen verkocht, bijvoorbeeld bij Alnatura. Bij het product kan er bombage ontstaan. Daarmee wordt een opgeblazen deksel bedoeld. Dit treedt op wanneer de inhoud door garen of bederf gassen ontwikkelt die tot een drukverhoging binnenin het glas leiden. Dit kan een teken van een bedorven inhoud zijn - er dreigt gevaar voor de gezondheid bij consumptie.

Concreet gaat het om de vegan pesto:
La Selva Pesto vegan - basilicum pesto 180 gram
met de minimale houdbaarheidsdatum 29-06-2023 en lotnummer E181

Bron: Ruhrnachrichten.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.