USDA publiceert voorstel voor aanscherping National Organic Program

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft op 5 augustus jonstleden een voorstel gepubliceerd in het Federal Register voor aanscherping van het toezicht op en de handhaving van de teelt, verwerking en verkoop van biologische producten.

Het doel van de wijzigingen is om het vertrouwen van consumenten in het biologische label te vergroten door het controlesysteem te versterken, tracking en tracing te verbeteren en meer nadruk te leggen op handhaving van de eisen onder het National Organic Program.

De aanscherping is volgens het USDA nodig als gevolg van de snelle uitbreiding van de markt voor biologische producten, de steeds complexere aanvoerketens en de hogere prijzen voor biologische ingrediƫnten en producten. De verkoop van biologische producten in de VS steeg van US$ 3.2 miljard in 1997 tot US$ 55.1 miljard in 2019. Het ministerie merkt daarbij ook op, dat als gevolg van deze substantiƫle marktgroei er veel aanvullende bedrijfstypen betrokken zijn in de aanvoerketen en dat biologische producten nu ook wereldwijd worden verhandeld. De aanpassingen in het voorstel zijn er specifiek op gericht om de kans op fraude te beperken.

Commentaarperiode
Tot 5 oktober 2020 kan commentaar op het voorstel worden ingediend. Klik hier voor de link naar het voorstel, dat uit 57 pagina's bestaat.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven