Zweden: verdubbeling marktaandeel natuurlijke en biologische beautysector mogelijk tegen 2025

De markt voor natuurlijke, biologische huid- en beautyproducten is in 2019 met 13,9% gegroeid en is op weg om zijn huidige aandeel (4-5%) van de totale cosmeticamarkt te verdubbelen tegen 2025.

Dit zijn enkele van de belangrijkste bevindingen van het jaarlijkse marktrapport over de Zweedse natuurlijke en biologische beautysector dat is uitgevoerd door de handelsgroep NOC Sweden (NOC = Natural Organic Cosmetics). 

Het rapport, dat Business Sweden in samenwerking met het onafhankelijke adviesbureau AgroVector heeft geproduceerd, heeft het volgende laten zien: 

  • De markt is in 2019 met 13,6 procent gestegen.
  • De waarde is iets meer dan 1,3 miljard SEK (EUR 126,4 miljoen) in 2019.
  • Het marktaandeel is ongeveer 4-5 procent.
  • Er is een geschatte toename van 10-15 procent in 2020.
  • Het verwachte groeipercentage is 15-20 procent in 2025.

Over de waarde van het verslag zei Emma Bergqvist, de voorzitter van NOC Zweden: "Het kunnen aantonen van de waardeontwikkeling, zoals we nu doen, helpt bedrijven die willen investeren in het segment. De cosmeticamarkt wordt over het algemeen beschouwd als een volwassen en stabiele markt met kleine veranderingen. Tegelijkertijd groeit het natuurlijke, biologische segment snel met veel nieuwe start-ups. In feite zijn er maar weinig segmenten in de cosmeticasector die zo'n snelle groei doormaken als het biologische, natuurlijke segment."

Cecilia Ryegård, expert in de biologische markt en analist bij Agrovektor, voegde toe: "Duurzaamheid is één van de allergrootste trends in de Westerse wereld, waar natuurlijke, biologische huidverzorging en cosmetica uitstekend bij passen, en de resultaten van de enquête zijn daarom ook niet verrassend. Er was een groei van 13% in 2019, en een verwachte groei van rond de 15-20% tot 2025."

"In 2019 was de marktwaarde van natuurlijke en biologische cosmetica gestegen tot SEK 1 miljard (EUR 95 miljoen). In 2025 zal de marktwaarde naar verwachting meer dan verdubbelen tot ongeveer 2,5 miljard SEK, net als het aandeel, dat dan ongeveer 10 procent van de totale omzet voor huid- en schoonheidsverzorging in Zweden zal zijn, als de gehele markt dezelfde ontwikkeling blijft doormaken als nu", zo zegt Ryegård.

Lees het volledige marktrapport op www.nocsweden.se

Bron: Natural Products Global


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven