Roberto Latorre, Carsol Europe:

"Goede vooruitzichten Peruaanse blauwe bessen"

Tholen - Bij Carsol Europe arriveren deze week de eerste Peruaanse blauwe bessen in grotere volumes. "We hebben al wat binnenkomsten gehad, maar vanaf nu gaat het grotere vormen aannemen", vertelt Roberto Latorre. "De marktomstandigheden zien er goed uit. In Polen loopt het seizoen af en daardoor komt er ruimte voor de blauwe bessen uit Peru."

Carsol had al eigen teelt van biologische blauwe bessen in Chili en Portugal en breidt nu ook in Peru haar biologische teelt uit. "Verder is men druk met het testen van nieuwe variëteiten. Deze testen gaan nu het tweede jaar in, maar de resultaten zijn veelbelovend."

De weersomstandigheden in Peru zijn erg gunstig geweest en als gevolg van de areaaluitbreiding verwacht het land volgens Roberto ongeveer 40% meer blauwe bessen te oogsten dan vorig jaar. "De grote onzekerheid vormt de impact van Covid-19. Gelukkig staat de groenten-en fruitsector bij de Peruaanse overheid hoog in het vaandel en ook een product als avocado's zijn in grote getale deze kant op gekomen, maar hoe groot de impact daadwerkelijk wordt, zal toch moeten blijken."

"Plukkers zijn er in Peru voldoende beschikbaar, maar er moeten veel maatregelen genomen worden om alles in goede banen te leiden. Hopelijk vertaalt zich dat ook in de verkoopprijzen", vervolgt Roberto. CarSol heeft bijna jaarrond eigen teelt van blauwe bessen vanuit haar plantages in Peru, Chili en Portugal. Het Europese verkoopkantoor laat een groot deel van de bessen in bulk binnenkomen. Deze worden bij logistiek dienstverlener LBP in Maasdijk gesorteerd op de vorig jaar in gebruik genomen optische sorteermachine en vervolgens naar wens van de klant verpakt. 

Met de nieuwe lijn is het Europese verkoopkantoor in staat om te voldoen aan de stijgende vraag naar lokaal verpakte bessen. "We kunnen grote volumes aan. Onze klanten werken direct met de bron, maar behouden tegelijkertijd ook de flexibiliteit die veel retailers lokaal nodig hebben. Onze klanten kunnen eenvoudig wisselen van inhoud per verpakking, op dagniveau orders plaatsen en ontvangen fruit dat maximaal 24 uur voor verlading is gesorteerd met onze optische sorteermachine." 

Voor meer informatie: 

Roberto Latorre / Harro van Dam / Roelant Komen
CarSol Europe 
Vlaardingen- Netherlands
+31 (0) 10 7632683
hvandam@carsoleurope.nl 
rlatorre@carsoleurope.nl
rkomen@carsoleurope.nl   
www.carsolfruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.