Snelgroeiende Moso bamboe basis van Equality Brush

Elk jaar 'verdwijnen' talloze gebruikte tandenborstels in zee, en dat is een enorme hoeveelheid plastic! Plastic is niet biodegradable en blijft daarom tientallen jaren op onze planeet, wat de flora en fauna bedreigt.

Hierdoor worden oneindig veel fossiele brandstoffen verspild en binnen enkele decennia zullen deze bronnen voorgoed uitgeput zijn. Naast een ernstig afvalprobleem consumeren mensen overmatige hoeveelheden essentiële grondstoffen die niet in onbeperkte hoeveelheden beschikbaar zijn.

Sommige problemen zijn makkelijk op te lossen: Er zijn slechts een paar kleine veranderingen nodig om dit enorme afval- en energieprobleem veel kleiner te maken en enorme voordelen te brengen voor mens, milieu en de hele planeet.

De tandenborstels van Ben&Anna zijn gemaakt van milieuvriendelijk en duurzaam bamboe. "We gebruiken alleen de snelgroeiende Moso bamboe. Het heeft geen meststoffen of schadelijke pesticiden nodig en het is ook geen habitat of voedselbron voor panda's dus hun territorium wordt niet bedreigd. Met een zeer laag waterverbruik is het ook een indrukwekkende zuurstofproducent. De natuurlijke antibacteriële eigenschappen en de sterke structuur van het materiaal maken deze natuurlijke hulpbron bijzonder duurzaam, veilig en ecologisch waardevol. FSC-certificering is een vanzelfsprekendheid."

Gelijkheid en duurzaamheid
"Bij Ben&Anna staan we voor meer gelijkheid en respect voor mens, dier en milieu, niet meer en niet minder! Dit heeft ons geïnspireerd om onze Ben&Anna Equality-tandenborstels te maken. Poets met liefde en vreugde!"

De verpakking van de Equality-tandenborstel is gemaakt van duurzaam kraftpapier.

De producten van BEN&ANNA zijn te verkrijgen online en bij verschillende drogisterijen in Nederland waaronder Etos en Holland & Barret (zie store locator)

Voor meer informatie: info@ben-anna.com en www.ben-anna.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven