Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snelgroeiende Moso bamboe basis van Equality Brush

Elk jaar 'verdwijnen' talloze gebruikte tandenborstels in zee, en dat is een enorme hoeveelheid plastic! Plastic is niet biodegradable en blijft daarom tientallen jaren op onze planeet, wat de flora en fauna bedreigt.

Hierdoor worden oneindig veel fossiele brandstoffen verspild en binnen enkele decennia zullen deze bronnen voorgoed uitgeput zijn. Naast een ernstig afvalprobleem consumeren mensen overmatige hoeveelheden essentiële grondstoffen die niet in onbeperkte hoeveelheden beschikbaar zijn.

Sommige problemen zijn makkelijk op te lossen: Er zijn slechts een paar kleine veranderingen nodig om dit enorme afval- en energieprobleem veel kleiner te maken en enorme voordelen te brengen voor mens, milieu en de hele planeet.

De tandenborstels van Ben&Anna zijn gemaakt van milieuvriendelijk en duurzaam bamboe. "We gebruiken alleen de snelgroeiende Moso bamboe. Het heeft geen meststoffen of schadelijke pesticiden nodig en het is ook geen habitat of voedselbron voor panda's dus hun territorium wordt niet bedreigd. Met een zeer laag waterverbruik is het ook een indrukwekkende zuurstofproducent. De natuurlijke antibacteriële eigenschappen en de sterke structuur van het materiaal maken deze natuurlijke hulpbron bijzonder duurzaam, veilig en ecologisch waardevol. FSC-certificering is een vanzelfsprekendheid."

Gelijkheid en duurzaamheid
"Bij Ben&Anna staan we voor meer gelijkheid en respect voor mens, dier en milieu, niet meer en niet minder! Dit heeft ons geïnspireerd om onze Ben&Anna Equality-tandenborstels te maken. Poets met liefde en vreugde!"

De verpakking van de Equality-tandenborstel is gemaakt van duurzaam kraftpapier.

De producten van BEN&ANNA zijn te verkrijgen online en bij verschillende drogisterijen in Nederland waaronder Etos en Holland & Barret (zie store locator)

Voor meer informatie: info@ben-anna.com en www.ben-anna.com 

Publicatiedatum: