Overbruggingslening voor duurzame ondernemer met liquiditeitskrapte door corona

StartGreen Capital biedt samen met Oneplanetcrowd een overbruggingslening voor de duurzame ondernemer met liquiditeitskrapte door corona. StartGreen Capital behoort samen met Oneplanetcrowd tot de eerste selectie van niet-bancaire financiers die een borgstellingskrediet (BMKB-C) kan aanbieden. Deze lening is bedoeld voor MKB-ondernemers die een gezond bedrijf hebben, maar liquiditeitskrapte ondervinden als gevolg van de coronamaatregelen.

"Veel ondernemers vangen nu bot bij de bank als ze daar geen kredietrelatie hebben. Daarnaast lopen veel steunmaatregelen van de overheid af. Wij zagen dit probleem en hebben het Duurzaam MKB Fonds opgezet waarmee wij het komende jaar deze ondernemers van overbruggingsfinanciering kunnen voorzien", aldus Jakoba van der Mei, manager van het fonds.

Duurzaam uit de crisis
StartGreen Capital verstrekt de lening alleen aan ondernemingen die duurzaamheid en maatschappelijke waarden hoog in het vaandel hebben staan. "Hiermee leveren wij een bijdrage aan het doel om duurzaam uit deze crisis te komen", vertelt Van der Mei.

Het fonds
Het Duurzaam MKB Fonds is in korte tijd opgezet en genoot al snel de steun van een diverse groep aan investeerders. Van der Mei: "De eerste financieringsaanvragen van ondernemers hebben we binnen. Dat laat zien dat de behoefte groot is. In sommige sectoren zullen de economische klappen later vallen. We verwachten dan ook dat we een oplossing bieden voor een langere tijd."

BMKB-C
Het Corona Borgstellingskrediet (BKMB-C) kan financieringsvragen vervullen van minimaal 200.000 euro en maximaal 2 miljoen euro. De looptijd is twee tot vier jaar. De aflossingsschema's zijn flexibel en de overheid stelt zich borg voor 75% van het krediet. Als onderdeel van de StartGreen-groep faciliteert financieringsplatform Oneplanetcrowd de financiering voor de ondernemers. Ondernemers kunnen zich hier aanmelden. De leningen kunnen tot 1 april 2021 verstrekt worden.
De RVO selecteert financiële instellingen die de BMKB-C mogen verstrekken. Sinds kort is het ook mogelijk dat niet-bancaire financiers geaccrediteerd worden. Het fonds is de accreditatie met RVO aan het formaliseren en verwacht binnen een maand de eerste leningen te gaan verstrekken.

Over StartGreen Capital
StartGreen Capital Groep is een duurzame Nederlandse fondsmanager met ruim 350 miljoen euro onder beheer. StartGreen staat voor versnelling van de transitie naar een duurzame en inclusieve economie. De labels Startgreen, Borski Fonds, Energiefonds Overijssel, Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland en crowdfinancieringsplatform Oneplanetcrowd zijn onderdeel van deze groep.

Klik hier voor meer informatie (ondernemers).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.