"Vetreductie van 40% gerealiseerd"

Meer kikkererwten in klassieke bio-hummus

Tholen - Zo op het eerste oog is er niks veranderd, maar binnen in het bakje Hummus Classic van Florentin zit een hummus in een nieuwe samenstelling. De Hummus Classic bestaat vanaf nu voor maar liefst 63% uit gekookte biologische kikkererwten. Ook is er een aanzienlijke vetreductie gerealiseerd.

Monique van der Meer geeft de volgende toelichting: "We hebben de afgelopen tijd de receptuur van de Florentin Hummus geoptimaliseerd. We hebben gekeken wat er beter kon aan het recept om het product nog wat gezonder te maken. Dit hebben we voor elkaar gekregen. Hierdoor is het percentage gekookte kikkererwten in onze hummus gestegen naar 63%. Ook hebben we een vetreductie kunnen realiseren van maar liefst 40% ten opzichte van het oude recept. Dit is terug te zien in de voedingswaarden waar vet van 24,9 gram per 100 gram gedaald is naar 14,9 gram. Het gehalte koolhydraten is vanwege de toename van het aandeel kikkererwten van 5,9 gram naar 9,0 gram per 100 gram hummus gestegen."

Florentin gebruikt voor haar hummus Kabuli kikkererwten uit Italië. Monique: "De vernieuwde Hummus Classic is nog lekkerder geworden. Ik vind hem smeuïger en smaakvoller. En daar komt dus bij dat de nieuwe receptuur nog voedzamer is." Ze geeft aan dat de Hummus Classic één van Florentin's hardlopers is. "Het behoort samen met de Falafel Classic tot de meest populaire Florentin-producten."

Voor meer informatie:

Monique van der Meer
Florentin
Energieweg 132
3641 RT Mijdrecht
0297 760467
06 15921452
mvandermeer@obelaglobal.com  
www.florentin-bio.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven