Daan van der Woerdt, Bijzonderland, teelt voor Ekoplaza:

"De wilde spinazie heeft meer smaak en structuur"

In Nijeveen, niet ver van het strakke, jonge polderland van de Noordoostpolder, bevindt zich de mini-leefgemeenschap van de familie van der Woerdt. Jarenlang werd hier veen afgeplagd en zo ontstond een prachtig waterrijk gebied waar Bijzonderland middenin staat. Nu wordt er onder meer spinazie geteeld voor Ekoplaza.

De teeltgrond ligt midden tussen de natuurgebieden Weerribben en Holtingerveld. Daan van der Woerdt vertelt graag meer over hun bijzondere boerderij, die ontstond vanuit een leefgemeenschap.

Creëren van werkplekken
Boer Daan en zijn vrouw Katinka wonen hier sinds 2005 niet alleen met hun 4 dochters, maar ook met de familie van boer Wim. Behalve het runnen van de boerderij, koken en eten de gezinnen ook gezamenlijk. Bijzonderland is in 1981 opgericht door de leefgemeenschap B’ulah-hoeve in Steenwijk waar toen zo’n 80 mensen woonden. Met de aankoop van het tuinbouwbedrijf werden werkplekken gecreëerd met de gedachte: werken met je handen in de grond maakt gezond. Omdat op de B’ulah-hoeve elk mens bijzonder is, was de naam Bijzonderland snel gekozen. 

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Ekoplaza


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven