Maria Dawson (Clearspring) "Na talloze consumentenverzoeken"

Nieuwe Japanse bio-Miso's

Clearspring, gespecialiseerd in Japanse en biologische Fine Foods, heeft twee authentieke nieuwe biologische Japanse Miso's toegevoegd aan het assortiment: een zoutarme variant (Clearspring Organic Japanese Unpasteurised Reduced Salt Miso) en een witte Miso (Clearspring Organic Japanese Unpasteurised White Miso).

De Unpasteurised Reduced Salt Miso bevat 25% minder zout dan Clearspring's Organic Brown Rice Miso, terwijl het toch een authentieke Japanse umami-'punch' levert. Het zoutgehalte is verlaagd door een selectie van hoogwaardige Miso-pasta's te mengen om een rijke smaak te verkrijgen, terwijl het op natuurlijke wijze het zoutgehalte verlaagt zonder de veelgebruikte ethylalcohol of andere conserveringsmiddelen.

De nieuwe ongepasteuriseerde witte Miso is een milder alternatief voor de traditionele bruine Miso en biedt volgens de producent een weelderige balans van zoete en hartige smaken.

Verkrijgbaar in glazen potten van 270 gram, beide producten zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan gerechten te maken, waaronder soepen en stoofschotels. Het is ook geschikt als dressing, smaakmaker of glazuur. Beide zijn levende gefermenteerde Miso's, gemaakt met traditionele productiemethoden door familieproducenten in het Japanse Nagano.

Maria Dawson, directeur van Clearspring, zegt: "Deze twee nieuwe Miso-producten zijn een fantastische aanvulling op ons Miso-assortiment en zijn gelanceerd na talloze consumentenverzoeken en een intensief productontwikkelingstraject. Beide nieuwe Miso's passen perfect bij onze bestaande varianten - bruine rijst, gerst en zoete witte Miso - en zullen nog meer mensen uitnodigen om Miso toe te voegen aan hun keukenkastbenodigdheden."

Ze vervolgt: "Deze introductie is ook zeer actueel, de belangstelling voor Japan, de cultuur en het eten is groter dan ooit. Bovendien neemt de vraag naar levende en gefermenteerde producten toe, omdat consumenten hun gezondheid en dieet willen verbeteren door overdreven bewerkte voedingsmiddelen te vermijden en te kiezen voor natuurlijke producten zonder kunstmatige ingredi├źnten."

De nieuwe Miso's worden onderdeel van Clearsprings bestaande biologische Miso-pasta's en het assortiment 'Instant Miso Soups'.

Voor meer informatie: Lucio De Berti en www.clearspring.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven