Huisvesting kan stijging arbeidsmigranten niet aan: debat laait weer op

Nog altijd stijgt het aantal immigranten dat naar Nederland komt om te werken. Met name Poolse en Roemeense arbeidsmigranten weten ons land te vinden. Het aantal blijft stijgen maar de huisvesting groeit niet mee. Het debat rondom betere huisvesting voor arbeidsmigranten laait weer op. 

In 2018 kwamen 191 duizend immigranten naar Nederland die geen Nederlandse nationaliteit hadden. Voor de 110 duizend immigranten uit EU- of EFTA-landen was werk het belangrijkste migratiemotief. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het CBS over migratiemotieven.


De verschillende migratiemotieven. (CBS)

Het FNV hield op woensdagavond 22 juli een overleg tussen arbeidsmigranten en uitzendbureaus. In het overleg werd gesproken over de huidige arbeiderswoningen. Omroep Flevoland meldt dat na het overleg is afgesproken dat arbeidsbureaus zich zullen inzetten om de onderkomens van de arbeidsmigranten te verbeteren. En dat de mogelijkheden gaan bekijken om elke arbeidsmigrant een eigen kamer aan te bieden. 

Van de asielmigranten die in 2009 naar Nederland kwamen, was bijna 40 procent binnen tien jaar vertrokken. Ze zijn teruggekeerd naar het land van herkomst of doorgereisd naar een ander land.

Lees hier het hele artikel van Omroep Friesland. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven