BD/Demeter-jaarcongres op 18 november

De ordenende levensprocessen achter onze gezondheid

Gezondheid en de rol van voeding daarin is een terrein van eindeloze wetenschappelijke discussies over de rol van vetten, suikers en zouten. De biodynamische landbouw is in de jaren twintig van de vorige eeuw ontstaan vanuit een samenhangende en holistische kijk op voeding en gezondheid. Gezondheid begint dan bij een gezond bodemleven en landbouw zonder gifstoffen en kunstmest.

Wat is de betekenis van de biodynamische landbouw en voeding in het licht van de actuele crises op het gebied van gezondheid, natuur en landbouw? Wat kan biodynamische voeding de mens bieden en wat zijn in de BD-sector de belangrijkste onderzoeksvragen en uitdagingen voor de komende jaren? Deze vragen komen aan bod tijdens het jaarcongres dat op 18 november wordt georganiseerd door Stichting Demeter in samenwerking met de BD-Vereniging en Aeres Warmonderhof. 

Sprekers tijdens dit congres zijn onder meer:

Arie Bos, ex antroposofisch huisarts, docent wetenschapsfilosofie UMC Utrecht en auteur van vele artikelen en boeken over gezondheid en de relatie tussen lichaam en geest

Hoogleraar plantmicrobe interacties, Prof. Dr. Corné Pieterse UvU

Co-referent Emeritus Professor  Edith Lammerts van Bueren 

Patholoog, verbonden aan virusonderzoek Erasmus MC, Prof Dr. Thijs Kuiken

Isabel Duinisveld en Ruud Hendriks

Joost Van Der Cruijsen van waterschap de Dommel

Klik hier voor het volledig programma.

Live en online deelname mogelijk
Vanwege de corona-maatregelen is er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het congres zal ook online worden aangeboden met mogelijkheid om vragen te stellen aan inleiders via chatfunctie. 

Inschrijving voor deelname congres of online deelname via mail aan Joke Doorschodt, info@stichtingdemeter.nl met uw naam en bedrijfsnaam en vermelding of u lid BD Vereniging of licentiehouder bent voor deelname of online-deelname.

Voor meer informatie: www.stichtingdemeter.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven