Sollicitatieprocedure voorzitter LTO Nederland geopend

LTO Nederland is een benoemingsprocedure gestart voor een nieuwe voorzitter. O.a. in enkele vakbladen en landelijke kranten verscheen afgelopen zaterdag een wervingsadvertentie. Een externe begeleider heeft de afgelopen weken zowel de leden als stakeholders geconsulteerd om tot een afgewogen profielschets voor deze functie te komen. 

Het weerhield Joris Thijssen, voorzitter van Greenpeace, er niet van eerder al een open sollicitatie te doen. 

De wervingsadvertentie verscheen zowel in de vakbladen Nieuwe Oogst en De Boerderij als in de dagbladen NRC Handelsblad en Volkskrant verscheen.

Belangrijk fundament voor de profielschets was de ledenconsultatie, die in juni onder alle leden heeft plaatsgevonden. De achterban kon zich via een enquête uitspreken welke kennis en ervaring, competenties en karaktereigenschappen zij belangrijk vinden in een nieuwe voorzitter.

Affiniteit met de sector
Het liefst zien de leden dat de nieuwe voorzitter ook zelf agrariër is of tenminste een sterke affiniteit met de sector heeft. Zo weet deze persoon wat er speelt in de agrarische wereld, komt hij of zij op assertieve wijze op voor een toekomstbestendige sector en kan de nieuwe voorzitter dit ook goed en positief voor het voetlicht brengen in het grote Haagse (en Brusselse) netwerk waarover wordt beschikt. 

LTO vond ook de inbreng vanuit het werkveld belangrijk. Diverse stakeholders uit de politiek en ketens zijn geconsulteerd om tot een afgewogen eindoordeel over het gewenste profiel te komen.

Solliciteren
Het volledige functieprofiel is te vinden op de website van Maes & Lunau executive search. Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling voor de voorzittersfunctie met een begeleidend CV tot uiterlijk 14 augustus kenbaar maken bij Ed den Ouden ed.denouden@maeslunau.com. De externe begeleider van het bureau geeft meer informatie over de functie, 020-5356285.

Procedure
In september en begin oktober vinden er vervolgens vertrouwelijke gesprekken plaats tussen de geselecteerde kandidaten en de vertrouwenscommissie. Het bestuur vormt de vertrouwenscommissie, de directeur van LTO Nederland treedt hierbij op als secretaris. Een begeleidingscommissie van zes vertegenwoordigers uit de Ledenraad (42 afgevaardigden van de regio’s en vakgroepen) volgen het proces en versterken de vertrouwenscommissie.

Uiterlijk in oktober wordt de procedure afgerond met een voordracht aan de Ledenraad, waarna de voordracht begin november In de Ledenraad in stemming wordt gebracht. LTO Nederland hoopt de nieuwe voorzitter 10 november te kunnen presenteren aan de leden.

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven