Nieuw vulstation voor onverpakte & losse bio-levensmiddelen

Interspar test losse verkoop van pasta en muesli

Interspar biedt per direct als eerste grote levensmiddelhandelaar in Oostenrijk onverpakte en losse bio-levensmiddelen aan om zelf ergens in te vullen. Bij een eigen vulstation vindt men 48 producten in bio-kwaliteit zoals muesli's, granen, noten, pitten, peulvruchten of bijvoorbeeld pasta, rijst en gedroogd fruit. Een groot deel van de producten stamt van Spar Natur*pur, Oostenrijks grootste bio-merk. Het assortiment wordt aangevuld met producten van lokale leveranciers uit de directe omgeving van de filialen. De bio-levensmiddelen kunnen aan het vulstation in gratis papieren Interspar-zakken gevuld worden, maar ook in zelf meegebrachte of bij Interspar verkrijgbare herbruikbare containers. Het vulstation wordt per direct bij Interspar Salzburg-Europark getest.

"Ten gunste van het klimaat en het milieu wordt bij Interspar consequent de strijd aangezegd tegen onnodige plastic verpakkingen", verklaart Interspar Oostenrijk directeur Markus Kaser. "Daarom ben ik blij dat wij als eerste grote levensmiddelhandelaar van Oostenrijk naast de vulstations die momenteel getest worden voor bio-gecertificeerde was- en afwasmiddelen, onze klanten nu ook een vulstation voor onverpakte bio-levensmiddelen aan kunnen bieden", aldus Markus. De bio-levensmiddelen kunnen aan het vulstation in gratis papieren zakken gevuld worden, maar ook in zelf meegebrachte of bij Interspar verkrijgbare herbruikbare containers. Het vullen in de papieren zakken werkt zoals men het van de groenten- en fruitafdeling kent.  Wanneer men iets in een zelf meegebrachte container wil vullen, moet men vooral het gewicht van deze container wegen. Daarna kan het vullen zelf gestart worden. Het vulstation biedt 48 producten in bio-kwaliteit aan, waaronder muesli's en granen, maar ook superfoods zoals noten en pitten, evenals peulvruchten en gedroogd fruit. Daarnaast zijn er levensmiddelen zoals pasta en rijst verkrijgbaar.

Samen voor een schoon milieu
In januari startte Interspar in geselecteerde hypermarkten in Salzburg en Wenen een test met vulstations voor bio-gecertificeerde was- en afwasmiddelen. De vulstations worden aan de hand van de behoeftes van de klanten doorlopend aangepast en verbetert. Als voorloper in de branche zijn bij Interspar bovendien de cosmetica- en verzorgingsproducten van de Spar eigen merken zoals Splendid of BEAUTY KISS 100 procent vrij van vaste microplastic deeltjes. Meer dan 40 procent van het groenten- en fruitaanbod is bij Spar en Interspar reeds onverpakt en afzonderlijk verkrijgbaar en wie zijn herbruikbare groenten- en fruitzakjes is vergeten, kan eenvoudig gebruik maken van de gratis 'Bio-Sackerl' uit nagroeiende grondstoffen of papieren zakken. Voor de maaltijd onderweg is er bestek uit hout verkrijgbaar en op de versafdeling worden kaas, worst, vlees en antipasti naar wens in zelf meegebrachte containers gevuld.  

Hergebruik in plaats van eenmalig gebruik
Bij Spar en Interspar is het grootste aanbod aan dranken in herbruikbare flessen verkrijgbaar van alle Oostenrijkse levensmiddelhandelaren. Na het grote succes van de Spar Natur*pur Bergbauern bio-melk in een herbruikbare glazen fles, die reeds sinds begin maart in de schappen te vinden is, geeft Spar met de uitbreiding van het assortiment aan producten in herbruikbare flessen opnieuw een duidelijk signaal af voor een circulaire economie. Daarom bieden Spar en Interspar sinds april sodawater, appelsap, sinaasappelsap evenals een cola en een kruidenlimonade onder het eigen merk Spar in een milieuvriendelijke, herbruikbare glazen 1 liter fles aan. Om ervoor te zorgen dat klanten plasticvrije of plasticbesparende producten in één oogopslag kunnen herkennen, worden veel producten zoals dranken in herbruikbare flessen, pasta's in kartonnen verpakkingen of afwasmiddelen in flessen van 100 procent oud plastic met het logo "Gemeinsam Plastik sparen mit Spar" ("Samen plastic besparen met Spar") gekenmerkt.

Bron: Spar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.