Bio-flesvoeding van geitenmelk met zo klein mogelijk footprint

"Mooi dat we de natuurvoedingsmarkt kunnen betreden"

Tholen - Frank Dekker en Rogier van Anholt hebben de nodige ervaring in de zuivelsector. Daardoor wisten ze precies hoe ze flesvoeding duurzamer konden maken. Daarom hebben ze Pure Goat Company opgericht. In juni vorig jaar lanceerden ze hun opvolgmelk op basis van lokale bio-geitenmelk. De biologische flesvoeding van Pure Goat Company zijn vanaf nu verkrijgbaar via Odin. "Dit is voor ons een fijne bevestiging en het is mooi dat we hiermee ook de natuurvoedingsmarkt kunnen betreden", aldus Rogier.

Waarom hebben de ondernemers specifiek voor bio-geitenmelk gekozen? "Met onze biologische geitenmelk zitten we eigenlijk in een niche in een niche. We kiezen immers voor geitenmelk en dan ook nog eens voor biologisch. Dit deden we deels vanuit onze overtuiging, omdat we graag flesvoeding wilden verduurzamen, maar ook om op te vallen. Geitenmelk en biologisch zijn allebei trends die al jarenlang gestaag doorgroeien. Dus zijn we hier vol vertrouwen mee aan de slag gegaan."

Een positieve ontwikkeling voor Pure Goat Company is dat het aanbod groeiende is. "Biologisch is een kleine markt, maar de laatste twee jaar is de bio-geitenmelkproductie met meer dan 25% gegroeid. Een flinke groeispurt dus en we zijn er precies op het goede moment in gestapt."

Frank Dekker, Rogier van Anholt en Claire Seghers stonden namens Pure Goat Company op de Bio-beurs 2020. Pure Goat Company sleepte de tweede prijs in de Bio-Productverkiezing in de wacht voor de Opvolgmelk 2.

Pure Goatmilk Company werkt nauw samen met de boeren. "We krijgen onze melk geleverd door een Nederlandse coöperatie van bio-geitenhouders. Hierdoor is veruit de meeste melk afkomstig uit eigen land. We bezoeken de geitenhouders het liefst ook persoonlijk. Een deel haalt de coöperatie net over de grens in België en Duitsland op. De melk wordt vervolgens vers verwerkt."

Ook de andere ingrediënten halen ze het liefst van dichtbij. "We werken bijvoorbeeld niet met palmolie of kokosolie van ver weg, onze producten bevatten alleen plantaardige oliën die uit Europa afkomstig zijn. Hiermee houden we onze footprint zo klein mogelijk."

Volgens Rogier is een belangrijke reden voor consumenten om voor geitenmelk te kiezen dat ze een ander beeld hebben van de productie van geitenmelk dan van koemelk. "De ouders moeten vooral een goed gevoel hebben bij de flesvoeding die ze kiezen. Als men niet voor koemelk wil kiezen, is onze flesvoeding een mooi alternatief om eens te proberen. Zeker omdat we ook nog eens de voorkeur geven aan regionale ingrediënten."

Rogier benadrukt: “Borstvoeding is de beste voeding voor zuigelingen. Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts, als je (gedeeltelijke) flesvoeding overweegt".

Voor meer informatie:

Pure Goat Company
H.J.E. Wenckebachweg 123
1096 AM Amsterdam
020 2203432
info@puregoatcompany.com 
www.puregoatcompany.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven