Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Nieuwe voorzitter voor FiBL Europe

Begin juli heeft Urs Niggli, de vorige voorzitter van FiBL Europe, de voorzittershamer overgedragen aan Beate Huber. FiBL Europe werd in 2017 opgericht om haar vijfkoppige organisaties op Europees niveau te vertegenwoordigen.

Urs Niggli, al jaren directeur van FiBL Zwitserland, is met pensioen gegaan en heeft ontslag genomen als voorzitter van FiBL Europe, dat gevestigd is in de EU-hoofdstad Brussel. FiBL Europe coördineert de gezamenlijke activiteiten van haar ledenorganisaties en vergemakkelijkt de samenwerking met de instellingen van de Europese Unie en haar partnerorganisaties op Europees niveau. Urs Niggli legt uit: "Het was een gewaagde stap om te beginnen als een klein onderzoeks-, opleidings- en consultatie-instelling in Brussel. De Europese Commissie, maar ook de publieke en private instellingen en lobbygroepen die in Brussel actief zijn, hebben echter positief gereageerd. Er is immers veel vraag naar een positie die zowel wetenschappelijk verantwoord is als toegewijd aan de biologische landbouw."

De leden van de Raad van Bestuur van FiBL Europe hebben Urs Niggli bedankt voor zijn inzet voor FiBL Europe, een instituut dat snel een belangrijke speler in de biologische landbouw is geworden. Knut Schmidtke, directeur van FiBL Zwitserland, benadrukte dat FiBL Europe met de verkiezing van Beate Huber tot voorzitter een sterke leider heeft gekregen voor deze positie, die zeer bekwaam is, algemeen erkend wordt en over uitstekende internationale netwerken in de biologische landbouw beschikt. Robert Hermanowski, directeur van FiBL Duitsland en ondervoorzitter van FiBL Europe, voegde eraan toe: "Onder haar leiding zal FiBL Europe een nog sterkere pleitbezorger worden voor haar ledenorganisaties in Europa, door de acquisitie en administratie van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten te coördineren".

Beate Huber meldt dat de "Farm to Fork" strategie en het doel om 25 % biologische landbouw te bereiken een belangrijke mijlpaal voor Europa is. "Het is zeer belangrijk dat we ons als FiBL positioneren om samen bij te dragen aan een succesvolle implementatie van deze strategie. Ik kijk uit naar deze taak", zei ze. Naast haar voorzitterschap zal zij haar taken bij FiBL Zwitserland blijven vervullen als hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking en als vertegenwoordiger van de bedrijfscultuur.

Voor meer informatie: www.fibl.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven