Warmonderhof Trainingen - leergang Van droom naar bedrijf

Bedrijfsovername of starten in de biologische landbouw

Wie plannen heeft voor een eigen biologisch of multifunctioneel boerenbedrijf, bezig is met bedrijfsopvolging van ouders of van anderen en zoekt naar handvatten om dat aan te pakken, kan deelnemen aan de vierdaagse leergang Van droom naar bedrijf, voor starters in de biologische landbouw. De leergang wordt gehouden bij Warmonderhof Trainingen, het cursus- en trainingscentrum voor professionals in de landbouw. De trainers komen van ingenieursbureau Land&Co uit Wageningen. De leergang wordt gehouden vanaf 30 oktober, met vier maandelijkse cursusdagen op de vrijdag van 10.30 tot 16.00 uur. 

"In de leergang beginnen de trainers bij jouw uitgangspositie, en werk je onder begeleiding van ervaren bedrijfsadviseurs en coaches stapsgewijs toe naar het concretiseren van je eigen plan."

Bedrijfsplan of persoonlijk leerplan
Er is aandacht voor persoonlijke thema’s zoals: wat wil ik en waarom? Wat houdt me tegen? Cursisten krijgen inzicht in eigen kwaliteiten en valkuilen. Hoe zit jij in elkaar en wat voor bedrijfsvoering past daarbij? Hoe communiceer jij je plan? Er is tijd voor gerichte vragen over de specifieke situatie van de deelnemers. Zij gaan in gesprek met experts die hen verder kunnen helpen bij o.a. bedrijfssamenstelling, samenwerken en rechtsvormen, financiering, marketing en afzet, en gezin/wonen. De uitkomst van het traject is dat een bedrijfsplan waarmee je naar de bank kunt, en/of een concreet persoonlijk leerplan waarmee je de komende jaren naar een eigen bedrijf toegroeit.

Themadag voor starters
Ter voorbereiding op de vierdaagse leergang wordt er een Themadag voor starters in de biologische landbouw georganiseerd, op zaterdag 19 oktober in Wageningen, op boerderij De Hoge Born. Deze startersdag en de meerdaagse training zijn los van elkaar te volgen.

Voor meer informatie en aanmelding: www.warmonderhoftrainingen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven