Wessanen en JINC sluiten partnerschap

Kinderen uit wijken met achterstand krijgen zetje in de rug

Wessanen Benelux is sinds kort trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Door de samenwerking gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Foto: website Wessanen

Wessanen draagt nu financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Eerlijke kans
Daniël Roos, directeur van JINC: "Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we Wessanen mogen verwelkomen."

Han van Nieuwland, General Manager Wessanen Benelux: "Het mooie van deze samenwerking is dat wij, naast financiële steun, kinderen op meerdere vlakken gaan ondersteunen. Zo zullen wij kinderen meerdere facetten van ons duurzame voedingsbedrijf laten zien: van het leren solliciteren tot laten zien waar goede voeding uit bestaat en waarom dit essentieel is voor mens en planeet. Hiermee kan Wessanen kinderen helpen een goed beeld te vormen van hun kwaliteiten want kinderen zullen moeten zorgen voor de wereld van morgen."

Stendert Krommendam, Group HR Director: "JINC doet fantastisch werk voor kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand. Inclusiviteit start met onderwijs en wederzijdse dialoog en dat bij voorkeur in je directe omgeving. Het is mooi om te zien dat dit allemaal samen komt in de projecten van JINC waar we samen met al onze collega's aan de slag gaan in Amsterdam middels bliksemstages, sollicitatie training en voorlichting met betrekking tot voeding."

Voor meer informatie: www.wessanen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven