Franse pruimenspecialist Cancel Fruits werkt samen met bio-fruitspecialist Bel Air/Prayssica

Op 1 juli 2020 is er een marketingovereenkomst getekend tussen Cancel Fruits (met het hoofdkantoor in Castelsarrasin, Tarn-et-Garonne) en SA Bel Air, het marketingbedrijf van fruitcoöperatie  Prayssica in Prayssas (Lot-et-Garonne). Het verpakkings- en leveranciersfamiliebedrijf Cancel Fruits kan klanten op deze manier kwalitatief hoogstaand biologisch fruit aanbieden.

Jaarlijks telen de 21 telers van coöperatie Prayssica tussen de 4.000 en de 5.000 ton voornamelijk biologische pruimen, aardbeien, kersen, druiven, appelen, perziken en nectarines voor een omzet van ongeveer 9 miljoen euro. Onder leiding van Frédéric Granet, teler in Madaillan, heeft coöperatie Prayssica, opgericht in 1962, het hele jaar door 20 medewerkers in dienst.

Alle fruit van Bel Air/Prayssica komt uit een prachtige streek: de zonovergoten heuvels van Lot-et-Garonne. Het aangeboden assortiment is daarom zowel gezond biologisch als ontzettend lekker. Enkele kwaliteitspruimen zijn de Red Label Reine Claude, de Mirabelle, de D'ente-pruim en de Violine (van het type zwarte Mirabelle) die exclusief door de coöperatie wordt geteeld.

Voor Alexandre Cancel en Maxime Gi, co-managers van Cancel Fruits geldt het volgende: "Dankzij deze samenwerking kunnen we ons aanbod uitbreiden en een volledig assortiment van biologisch en conventioneel fruit van hoge kwaliteit aanbieden. Hiermee kunnen we beter voldoen aan de verwachtingen van onze klanten die hun aankopen willen centraliseren. Daarnaast geeft dit meer zekerheid voor onze bevoorrading, omdat we ons met twee teeltlocaties in Tarn-et-Garonne en Lot-et-Garonne beter kunnen beschermen tegen periodes van slechte weersomstandigheden, die binnen ons vak onvermijdelijk zijn."

Voor Franck Van de Wiele, manager van SA Bel Air geldt het volgende: "De samenwerking met Cancel Fruits zorgt voor een nieuwe dynamiek binnen de coöperatie. De managers van Cancel Fruits doen hun best om de hele continu in ontwikkeling zijnde sector te helpen door financiële steun te bieden aan nieuwe plantprojecten op onze partnerbedrijven. Een echt voordeel voor onze jonge telers!"

Franck Van de Wiele blijft de manager van SA Bel Air en sluit zich parttime bij het verkoopteam van Cancel Fruits aan. Om de biologische teelt te versterken en de kwaliteit ervan te garanderen, is het uiteindelijke doel van beide partners om de Prayssas-locatie speciaal in te richten voor het verpakken van biologisch fruit. De nieuwe IFS Food-gecertificeerde vestiging in Castelsarrasin zal verantwoordelijk blijven voor het verpakken en verzenden van conventionele producten.

Alexandre Cancel, co-manager van Cancel Fruits (links), Frédéric Granet, manager van coöperatie Prayssica en SA Bel Air (midden) en Franck Van de Wiele, general manager van Bel Air (rechts)

Cancel Fruits, marktleider op het gebied van pruimen in Frankrijk en druiven en kersen in Occitanië
Cancel Fruits is in 2001 opgericht door Jean Pierre Cancel en wordt op dit moment geleid door  zijn zoon Alexandre Cancel en schoonzoon Maxime Gil. Het familiebedrijf is marktleider op het gebied van de distributie van pruimen in Frankrijk (9.000 ton/jaar) geworden en een van de belangrijkste spelers als het gaat om de afzet van kiwi's (9.000 ton/jaar). Behalve deze twee producten, de belangrijkste producten, distribueert het bedrijf ook druiven (2.000 ton/jaar) en kersen (800 ton/jaar).

Cancel Fruits, aanwezig bij alle grote retailers, heeft in 2019 een omzet van 36 miljoen euro behaald, een stijging van 16% in vergelijking met 2018. Het bedrijf heeft 49 werknemers in dienst.

Met de bijdrage van de activiteiten van SA Bel Air zou in 2020 een hoeveelheid van 23.000 ton pruimen, kiwi's, druiven, kersen, aardbeien, appelen, perziken en nectarines geteeld door meer dan 300 telers op de markt moeten kunnen worden gebracht.

Met deze nieuwe samenwerking wil Cancel Fruits de groei van het bedrijf blijven ondersteunen en vast blijven houden aan de waarden waaraan het sinds zich sinds de oprichting heeft gehouden: lokaal telen en zowel telers als klanten laten profiteren van het gemak daarvan.

Voor meer informatie: Laurence de Boerio   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.