Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Winter Romanov-Hynes, Little Plant Pantry:

"Alle ingrediënten worden zonder verpakkingen verkocht"

Little Plant Pantry is meer dan alleen een supermarkt vol veganistische, lokale, plasticvrije en biologische producten; het is een plek waar gelijkgestemden elkaar vinden en samen een verschil maken. Medeoprichter Winter Romanov-Hynes vertelt in een artikel van Maatschapwij alles over het reilen en zeilen van zijn bedrijf.

Terwijl ze op het Ierse platteland woonden, besloten Winter en Maria Romanov-Hynes de stap naar een veganistische levensstijl te maken. Na meerdere ritjes richting het lokale recycling centrum, ontdekte het stel echter dat biologisch en plantaardig niet automatisch plasticvrij betekent. Integendeel. Winter: "Iedere paar weken vulde ik de achterbak van mijn auto met plastic verpakkingen. En vervolgens kwam ik erachter dat de helft niet eens recyclebaar was. Ik besefte al snel dat er iets moest gebeuren, en dat we daar zelf verantwoordelijk voor waren."

Zelf aan de slag
In plaats van op het bedrijfsleven of de overheid te wachten, besloten Winter en Maria in het diepe te springen. In 2019 verhuisden ze naar Amsterdam en openden de deuren van hun eigen verpakkingsvrije, plantaardige en biologische winkel. "Het concept van Little Plant Pantry is vrij eenvoudig", vertelt Winter. "Al ons eten is veganistisch en de ingrediƫnten worden zonder verpakkingen verkocht. Mensen kunnen hun eigen bakjes meenemen of de onze gebruiken. Bovendien kun je zoveel of zo weinig kopen als je maar wil."

Klik hier om verder te lezen en de bijbehorende video te bekijken.

Bron: Maatschapwij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven