"Ik wil alle drempels om gezond te eten wegnemen"

LIEK in Eindhoven gaat voor zo beperkt mogelijke footprint

"Gezond, lekker en verantwoord eten, zoals het jou uitkomt!", dat is de belofte van LIEK in Eindhoven. In de wijk Stratum opent Angelique Wijnen (foto rechts) binnenkort haar nieuwe supermarkt 2.0 compleet met eigen bakkerij en restaurant. Angelique: "Het wordt geen alternatieve winkel met veel te dure producten, maar een toffe en eigentijdse plek waar mensen alles vinden voor de bereiding van een bewuste en verantwoorde maaltijd. Vers van het land, zonder schadelijke E-nummers en bij voorkeur afkomstig van boeren uit de buurt en lokale leveranciers. Eerlijke producten tegen eerlijke prijzen. Ik wil alle drempels om gezond te eten wegnemen en daarmee mijn klanten helpen een steentje bij te dragen aan een betere gezondheid én een beter milieu." 

Mercat Boqueria
"Knettervers en vol van smaak, zo hoort eten te zijn", de duurzame ondernemer weet waarover zij praat. "Gezond eten is niet ingewikkeld, het is eigenlijk gewoon teruggaan naar de bron en dat doe ik bij voorkeur zelf door alles te proeven en te testen." Angelique vergelijkt het concept met de Mercat de la Boqueria in Barcelona. "Zien, ruiken, proeven en beleven is waar bezoekers mee worden verleid, of het nu gaat om ambachtelijk gebakken zuurdesem, de biologische rode wijn of om pure en slaafvrije chocolade. Mensen weten heel goed dat de kortste route naar je bord ook de beste is. En willen sowieso alleen groenten of vlees waarvan de herkomst vertrouwd is. Daarom werken wij met korte ketens en bij voorkeur lokaal of uit de regio. Corona is wat dat betreft een echte wake-up call voor mensen, net als de CO2-discussie."

Liek werkt onder meer nauw samen met Bioboerderij 't Schop en Tuinderij de Es.

Het assortiment van LIEK bestaat uit ecologische, biologische en verantwoorde producten waarmee de footprint zo beperkt mogelijk blijft. Veel producten kunnen klanten zelf scheppen om zo min mogelijk (plastic) verpakkingen te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan. De hippe versmarkt werkt zonder kassa's en besteedt veel persoonlijke aandacht aan haar klanten bij hun productkeuze. Maaltijden en boodschappen worden later - na live-gang van de app - ook thuisbezorgd. Alles wordt verder geserveerd in het eigen sfeervolle restaurant, waar ook uitgebreid kan worden geborreld.Lifestyle coach
Voor de Bourgondiër pur sang Angelique Wijnen (1976) zijn het niet haar eerste stappen in het ondernemerschap. Enkele jaren geleden verkocht ze haar eigen callcenter en werkte achter de schermen mee in de horecazaken van haar partner. Een opleiding Vitaliteit en Lifestyle Coach vergrootte haar passie voor bewust en gezond eten alleen maar verder. De opening van LIEK aan de Roostenlaan 104 is wegens Corona uitgesteld, maar zal nu binnen afzienbare tijd plaatsvinden. De unieke LIEK-app – vol gezonde recepten, acties en productinformatie – volgt korte tijd later.

Voor meer informatie: angelique@bijliek.nl en www.bijliek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.