"Bijzonder om ons complete verhaal toe te kunnen lichten op landelijke radio"

Radioprogramma Stax&Toine richt spotlights op Odin foodcoop

Tholen - Odin-directeur Merle Koomans van den Dries was gisterenmiddag te gast bij het Stax&Toine op NPO Radio 1. Odin is uitgegroeid tot de grootste foodcoop van Nederland. In het gesprek met presentatoren Dionne Stax en Toine van Peperstraten komen allerlei zaken aan bod. Zo geeft Merle aan dat er na de afkondiging van de intelligente lockdown in maart dubbel zoveel leden bij gekomen zijn. Ook vertelt ze over eerlijke prijzen, wat de coöperatie inhoudt en waarom er in 2012 voor gekozen is om van een stichting op de coöperatievorm over te gaan. Leden kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de idealen van de coöperatie. Zo kwamen tijdens de coronacrisis zelfs leden meehelpen in de winkels.

Merle (links) bij Stax&Toine in de studio. Foto: Odin. 

Odin heeft inmiddels 23 eigen winkels, een groothandel, een bezorgdienst, ruim 250 afhaalpunten, een eigen imkerij en een boerderij. Begin mei heeft Odin het tienduizendste lid mogen verwelkomen. De foodcoop is in 2012 met 111 leden begonnen, vorig week stond de teller volgens Merle op 10.340 leden. Ook het ledenvoordeelsysteem komt in het gesprek met Stax&Toine aan bod.

Voor het uitgebreide item over Odin foodcoop is redactielid Roos ook op bezoek geweest bij het distributiecentrum in Geldermalsen. David Egelmeers heeft haar een rondleiding gegeven. Dit komt vanaf 19:55 aan bod. Vervolgens gaan de presentatoren in gesprek met een Odin-lid. Judith werd lid toen Odin twee jaar geleden een bezorgdienst startte in Den Haag. Zij vertelt meer over haar inbreng als lid. 

Een dag na de uitzending geeft Merle desgevraagd aan dat ze veel positieve reacties heeft gekregen. "Ik vond het erg leuk om te doen. En het is heel bijzonder dat er zoveel tijd was om ons complete verhaal toe te lichten op de landelijke radio. Het totale item duurt namelijk ongeveer een half uur." 

Klik hier om het item te bekijken en/of te beluisteren. Bovenaan staan de verschillende blokken. Het complete item is vanaf 11:30 te beluisteren in het blok van 14:00 - 15:00 uur (tot 44:47).


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.