Op bedrijfsbezoek bij BD-Kaasboerderij Noorderlicht

Op 9 juli krijgt biodynamische melkveebedrijf en kaasboerderij Noorderlicht bezoek van De Voedselfamilies. De excursie wordt georganiseerd in het kader van de Zuid-Hollandse Stikstofweken en is (mits van tevoren aangemeld) voor iedereen toegankelijk.

Bij Noorderlicht in Noordeloos in de Alblasserwaard houden Maria en Kees van Gaalen Blaarkopkoeien en ze streven ernaar om dit zoveel mogelijk in harmonie met de natuur te doen. Hun Wilde Weide boerenkaas wordt op de boerderij gemaakt en heeft al diverse prijzen gewonnen.

Tijdens dit bedrijfsbezoek komen de kringlopen op dit bedrijf naar voren, gaat het over of en zo ja hoe de stikstofcrisis dit bedrijf raakt en over de ontstaansgeschiedenis van Noorderlicht. Natuurlijk wordt ook de kaasmakerij bezocht en de bijzondere architectuur van deze boerderij bekeken. 

Na afloop kunnen geïnteresseerden nog even mee naar zelfbedieningswinkel Symbiose in Noordeloos, een proeftuin van de Voedselfamilies waar ook boerderij Noorderlicht in participeert. 

Lees meer over de Zuid-Hollandse Stikstofweken en check het volledige programma.

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Let op! Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze excursie, in verband met voldoende afstand tot elkaar bewaren i.v.m. corona. 

Bron: Voedselfamilies


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven