Deense verkoop biologische groenten en fruit fors gestegen

Uit cijfers van Danmarks Statistik blijkt dat de verkoop van biologische groenten en fruit de laatste vier jaar meer dan verdubbeld is in Denemarken. Zo zijn biologische aardbeien, sla, komkommers en aardappelen momenteel erg in trek en als je naar de consumptie van de afgelopen vier jaar kijkt, dan is de verkoop van biologische aardappelen, fruit, sla en kool verdrievoudigd.

Michael Langberg, directeur marketing bij belangenorganisatie Økologisk Landsforening: “Consumenten geven aan vooral voor biologisch te kiezen vanwege de zekerheid dat het product dan geen pesticiden bevat. Door vijf basisproducten te vervangen door een biologische variant, kun je je inname van pesticideresten al halveren. Verder denken consumenten er nu veel meer aan om Deense producten en bijvoorbeeld seizoensgroenten te kopen. Men is veel meer bezig met het klimaat en het kiezen van producten die de natuur en het grondwater beschermen.”

Volgens GFK Consumer Scan hebben biologische groenten en fruit een marktaandeel van respectievelijk 24,7 en 22,7 procent. Biologische wortelen zijn tegenwoordig met 45,2 procent goed voor bijna de helft van de totale wortelverkoop.

Langberg: “Deense consumenten lopen ver vooruit op de wereldwijde trend die nu gaande is om gezonder te eten en voor duurzamere producten te kiezen.”

Bron: maskinbladet.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven