Koe zoekt het hogerop op de Naoberhoeve

"Straks ook Alpenmelk!"

Tholen - Binnenkort verkrijgbaar: biologische Alpenmelk uit het Drentse Echten. Vrijdagochtend trof Gerlof Pronk één van de Blaarkopkoeien van de Naoberhoeve aan op de berg grond die in de wei ligt. "Ik kwam terug het terrein op rijden en zag opeens een Blaarkop bovenop de zandbult staan. Dit is al eerder gebeurd en het is altijd dezelfde koe. Hoe ze het voor elkaar krijgt? We hebben geen idee, hij is namelijk ook echt stijl die bult."

Bijnaam gezocht
Het heeft haar gek genoeg nog geen (bij)naam opgeleverd. De Zuiver Zuivel-melkveehouder geeft aan dat suggesties hiervoor welkom zijn. "We vragen ons echt af waarom ze er iedere keer op klimt. Misschien voor de melde en wilde margrieten die bovenop te vinden zijn? Als het zo door gaat hebben we straks ook Alpenmelk", grapt hij. "Ze ziet het misschien wel als dé manier om hoger in de kudde te komen."

Gerlof draagt sinds april 2019 de volledige zorg van de koeien op de Naoberhoeve. Hij woont al sinds 2009 op de boerderij en heeft in de jaren daarvoor in alle werkgebieden een rol vervuld. Zo stond hij jarenlang elke zaterdag op de markt in Enschede, maakte hij zuivel en was hij actief in de venkelteelt. Hij heeft de opleiding 'Landbouw en zorg' aan de Warmonderhof gevolgd.

Boerderij weer open voor zorg
Ook op de Naoberhoeve beleefden ze een bijzondere tijd de afgelopen maanden, zo zonder de meeste 'Naobers' op post. Het vaste team probeerde de vele werkzaamheden zo goed mogelijk voort te zetten om de boerderij, de winkel, de verzuiveling en de tuin draaiende te houden. Vanaf begin juni kunnen weer meer 'Naobers' ontvangen worden op de hoeve. Toen kon de boerderij na tien weken weer 'open' voor de zorg. De 'Naobers' worden voor vaste dagen ingedeeld, zodat de groep niet te groot wordt. Deelnemers die thuis zaten hebben in de weken daarvoor hun steentje bijgedragen door onder meer tekeningen op de groentezakken te maken, deze extra vrolijke groentezakken werden vervolgens in de winkel gebruikt.

Zuiver Zuivel plaatste vrijdag deze tweet:

Voor meer informatie:

Gerlof Pronk
De Naoberhoeve
Pesserweg 4
7932 PC Echten
0528 251121
gerlof@naoberhoeve.nl 
www.naoberhoeve.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.