"In de praktijk is dit vooral een toeristische attractie"

Kokosnoten ONOFF: geplukt door mensen, niet door apen

De kokosnoten die ONOFF gebruikt voor het maken van kokosroom worden niet door apen geplukt maar door mensen. Ze doen dat met behulp van ladders en stokken met een mes eraan.

In de Nederlandse pers zijn berichten verschenen waarin wordt verteld dat Albert Heijn en andere supermarkten bepaalde kokosproducten gaan weren waarvoor in Thailand met behulp van apen kokosnoten zijn geplukt.

Uit onderzoek van de dierenrechtenorganisatie PETA naar de leefomstandigheden van apen in Thailand zou blijken dat de dieren worden mishandeld, veelal vastgebonden en opgesloten zitten en gedwongen worden kokosnoten te plukken.

ONOFF spices distantieert zich van deze werkwijze en benadrukt dat er voor hun producten geen apen mogen worden gebruikt bij het plukken van kokosnoten (of andere andere vruchten of groente).

Deze foto's zijn gemaakt bij Merit Food Products.

Merit Food Products, de plantage in Thailand die (onder andere) voor ONOFF kokosnoten plukt, reageert vandaag op berichten in de Europese pers: "Wij gebruiken geen apen, en staan dat ook bij de boeren die bij ons onder contract staan niet toe. Bij de meeste andere producenten in Thailand gebeurt dat ook niet, al is het maar omdat apen, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, veel minder kokosnoten kunnen plukken dan mensen. Apen plukken er een tegelijk, met messen kunnen mensen meteen een hele tros kappen. Echt veel sneller. Bovendien zouden er dan om al die kokosnoten te kunnen plukken in Thailand veel meer apen nodig zijn dan er nu al leven. In de praktijk is dit plukken door apen vooral een toeristische attractie, maar daar doen wij niet aan mee."

ONOFF spices maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam met oog voor de natuur. Het is ook sociaal met aandacht voor de werkomstandigheden en inkomsten van de boeren in Isaan, het noordoosten van Thailand, die voor ONOFF onder meer pepers, limoenblad, knoflook en koriander verbouwen. Die landbouwproducten bevatten geen kunstmatige groei- of bestrijdingsmiddelen. ONOFF doet geen concessies aan de smaak, die is echt Thais. Alle soepen, curry's en woksauzen zijn zo samengesteld dat iedereen er thuis in een handomdraai een Thais gerecht mee kan maken.

Voor meer informatie: onno@onoffspices.nl en www.onoffspices.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven